Paneret knoldselleri
Paneret knoldselleri er et nemt og lækkert alternativ til en bøf.
I vinter sæsonen er der masser af gode og billige rodfrugter og de er fulde af vitaminer og kan tilberedes på mange måder. Her er et forslag til, hvordan knoldselleri kan tilberedes. Knoldselleri smager skarp og lidt specielt, men helt fantastisk sammen med den lidt fede panering og den sprøde skorpe.
Som vegetar i en familie af kødspisere er det rart ind i mellem at spise næsten det samme som resten af familien og ikke kun spise tilbehør. Her er de panerede knoldselleri et godt bud på en vegetarret, der nemt kan laves som en ekstra ting. Man kunne måske også forestille sig, at nogle kødspisere ville spise disse panerede knoldselleri som tilbehør. Ja, det er så ikke lige sket i min familie…. 😉 endnu!
Hvad skal der i
- Knoldselleri i skiver
- 1 æg
- Rasp
- Olie til stegning
Hvordan
Skær skiver af knoldsellerien af ca. 1 centimers tykkelse. Beregn cirka en stor skive per person eller flere små. Skræl skiverne og dump dem evt. tørre med et stykke køkkenrulle.
Slå et æg ud i en dyb tallerken og rør det sammen med en gaffel. Hæld rasp i en anden dyb tallerken.
Dyp en knoldselleri skive i æg, så der er æg på begge sider. Vend derefter skiven i rasp. Skal det være en smule syndigt, så gentag processen, derved bliver det en dobbelt panering.
Varm panden op med olie på. Når olien er varm, lægges knoldselleri skiverne forsigtigt over på panden. De skal være lysebrune og sprøde, når de er færdige. Test evt. men en gaffel om sellerien er blevet blød inde i midten.
Forslag til tilbehør: Asparges kartofler, kogte grønsager og bearnaise sovs.
Serveres evt. med en salat. Det kunne være en salat med gedeost eller en lækker bulgur salat.
Hvis du har prøvet denne opskrift, så bliver jeg glad, hvis du vil fortælle om du synes det er et hit. Måske har du også et par gode forslag til hvad jeg skal prøve at panere næste gang.
Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet.
2 Comments
Malene
Sikken en god idé med panerede selleriskiver. Jeg er ret vild med knoldselleri (undtaget i supper, af en eller anden årsag) og jeg mangler tit inspiration til nye måder at tilberede på. Det her må straks prøves.
Schlagel
Mange tak. Jeg har det på samme måde. Knoldselleri er lækre, bare ikke lige i suppe. Den her ret er nem at lave og nem er et hit herhjemme. God fornøjelse.