Lækker nem tomatsovs med pasta og høvlet parmesan på toppen.
Vegetar opskrifter

Nem og hurtig tomatsovs

Nogle gange må det godt være nemt og hurtigt, når den står på aftensmad. Her kommer opskriften op en nem og hurtig tomatsovs, der går fint med en gang pasta, men den kan også serveres til en vegetar bøf.

Denne tomatsovs laver jeg tit til mig selv, enten når jeg er alene hjemme, eller når børnene får kødsovs og jeg som vegetar gerne vil have et alternativ.

Det kan være lidt besværligt og tidskrævende at lave et alternativ til kød, derfor har jeg efterhånden fundet nogle nemme lækre retter.

Lækker nem tomatsovs med pasta og høvlet parmesan på toppen.
Nem og hurtig tomatsovs med pasta og høvlet parmesan på toppen.

Ingredienser:

  • Ca. 2 dl tomat pure
  • Et halvt løg (evt. rødløg)
  • Et par fed hvidløg
  • 1 god teske fuld Sambal Oelek
  • En god bunke frisk eller tørret timian
  • Kapers efter smag
  • Salt og peber

Sambal Oelek er en indonesisk chili pasta. Den kan købes de fleste steder og helt sikkert i større supermarkeder. Den har en dejlig chili smag, har længere holdbarhed end friske chili og styrken er altid den samme, så det er nemmere at dosere.

Ingredienser til en nem og lækker tomatsovs
Ingredienser til en nem og lækker tomatsovs

Hvordan

Sæt en portion pasta over. Mens vandet kommer i kog, forberedes sovsen. Svits løg og hvidløg til de er bløde. Hæld tomatpure, kom Sambal Oelek, timian og kapers i og rør det sammen. Smag til med salt og peber. Lad sovsen stå og simre lidt, mens pastaen bliver færdig.

Hæld den færdige sovs over pastaen og riv eller høvl lidt parmesan over retten. Når jeg skal høvle parmesan bruger jeg en kartoffelskræller. Den laver fine spåner, der er dekorative på maden. Pynt evt. med lidt frisk basilikum og server gerne brød til.

Og på ganske kort tid er der en mættende vegetar pasta ret med hjemmelavet nem og hurtig tomatsovs.

God fornøjelse og velbekomme

Se andre lækre vegetar opskrifter her på bloggen. Måske kunne du være interesseret i:

Vegetar frikadeller med champignon.

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.