Vegetar mad på grill
Sommer er grill-tid. Ud i haven og frem med grillen og på med noget kød. Men hvad nu hvis man ikke er til gris på grill? Hvad skal man så putte på den her grill? Vegetar mad på grill selvfølgelig.
Forslag.
- Majs – Flyt bladene uden at rykke dem af og vask majskolben. Lad gerne noget vand være tilbage. Pak nu kolben ind igen og læg den på grillen.
- Aubergine – Skær den i skiver eller i kvarte. Kom godt med olie på. Krydres med salt og peber. Det er vigtigt at auberginen bliver blød, ellers kan den have en bitter smag. Gerne i en grønsagskurv.
- Asparges – De skal nærmest bare lunes.
- Peberfrugter i alle farver skråret i kvarte – Den grønne har mere bid og den røde er mere sød, derfor brug gerne alle farver i samme omgang. Hæld lidt olie og evt. salt over.
- Tomat – En hel tomat med et kryds i toppen. Salt og peber – gerne groft.
- Champignon – fjern stilken og fyld en lille klat smøreost i. Jeg bruger gerne en ost med krydderurter eller jeg blander selv urter i.
- Brød er nemt og en lækker dip, salsa eller dressing til er lækkert.
- Vegetarbøf – jeg plejer at lave en stak og smide i fryseren, så jeg altid har nogle vegetarbøffer ved behov. Og de kan glimrende varmes på grillen.
Det kan være smart med en grønsagskurv til grillen. Min er fra Weber, men andre mærker laver dem også.
Dette foto er fra vores telt-tur. Her serverede jeg cornichoner, kapers (altid skønt med tomat), kartoffelsalat, solbærsyltetøj til en vegetar bøf, ris og en grøn pesto til maden fra grill. Lækkert!
Til vegetarmaden fra grill kan man servere en salat og det kunne være en bulgur salat. Opskriften findes lige her.
One Comment
Pingback: