Aubergine tårne med feta i tomatsovs, serveret med salat. Velbekomme.
Vegetar opskrifter

Aubergine tårne med feta

En hurtig og nem lille vegetar ret med få ingredienser. Derfor er den egnet til at lave som tilbehør, eller hvis der kommer en vegetar til middag (som gæst altså)…. Aubergine tårne med feta smager skønt med lidt groft brød og en stak salat på sidelinjen.

Hvad skal der i?

  • 1 aubergine
  • Ca. 1/2 fetaost i blok
  • Olie til stegning
  • Mosede tomater
  • 1 ske fuld Kapers
  • Salt
  • Peber
  • Chili
  • Timian
  • Oregano

Hvordan

  • Skær auberginen i skiver af ca. 1 centimeter og steg dem i olie på panden. Vær gavmild med olien og tilfør evt. mere undervejs. Drys aubergine skiverne med salt og peber. Tag aubergine skiverne af panden, når de er bløde og har fået lidt farve og sprødhed.
  • Læg halvdelen af aubergine skiverne i et ovnfast fad.
  • Skær fetaosten i skiver og placer fetaost på hver skive aubergine. Vær rundhåndet med fetaosten.
  • Fuldend tårnet med endnu en aubergine skive.
  • Hæld mosede tomater over i en skål sammen med kapers, timian og oregano. De mosede tomater, jeg brugte, er fra flaske og helt uden tomatstykker i, men det er en smagssag. Smag til med chili. Jeg har som altid brugt min favorit – Sambal Oelek og her har jeg brugt en god teske fuld.
  • Sovsen hældes rundt om aubergine tårnene med feta og fadet sættes i oven ved 200 grader, til sovsen er lun.

Og det var det! En virkelig overskuelig vegetar ret, der smager dejligt.

Aubergine skal være gennem tilberedte, ellers kan de have en bitter smag. Derfor er det vigtigt, de får nok tid på panden.

Jeg har serveret retten med en god håndfuld blandet salat til for friskhedens skyld. Man kunne også servere aubergine tårnene til vegetar frikadeller med champignon. Opskriften på champignon frikadeller finder du lige her.

Aubergine tårne med feta i tomatsovs klar til ovnen
Aubergine tårne med feta i tomatsovs klar til ovnen

God fornøjelse i køkkenet og velbekomme

Har du prøvet denne opskrift og hvad synes du?

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.