Vegetar frikadeller med champignon
Det kan være omfattende at lave en vegetar udgave af frikadeller eller bøffer. I mange opskrifter skal man bruge masser af revne grønsager eller rodfrugter. Eller kikærter og bønner, der skal sættes i blød dagen før. Og de smager alle virkelig lækkert. Men skal det være nemt og hurtigt en dag, så er de her Sprøde og nemme vegetar frikadeller med champignon bare lige til at gå til.
Denne opskrift har jeg fået fra min kusine og der bliver ca. 4 frikadeller.
Hvad skal der i?
- 5 stor champignon
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
- Ca. 2 spiseskeer havregryn
- Salt og peber
- Olie til stegning
Og intet andet.
Hvordan
Hak champignon halvfint. Se evt. foto. Bland de hakkede champignon sammen med fint hakket hvidløg, et æg, salt og peber. Tilsæt til sidst den mængde havregryn, der skal til for at massen kan hænge sammen.
Varm olien på panden og form frikadeller af champignon massen med en spiseske. Læg frikadellerne over på den varme pande. Man skal muligvis omgås champignon frikadellerne med en smule forsigtighed, da de har tendens til at falde mere fra hinanden end frikadeller, der er lavet af almindelig fars (og det ved jeg med sikkerhed, for jeg har nemlig formet kød frikadeller en gang i mit liv – med handsker på :-)). Vend dem forsigtig med en pallet, når de har fået stegeskorpe på undersiden. Når de ser lysebrune, fine og sprøde ud, er de klar til at servere.
Disse nemme vegetar frikadeller med champignon serverer jeg som hovedret med tilbehør til. De kan serveres med salat, ris og cremefraiche. De går også rigtig godt sammen med bearnaise sovs, fyldt peberfrugt og ovnbagte kartoffelbåde.
Velbekomme
Følg By Schlagelberger på facebook.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: