Hummus

Lækker hummus

En gang lækker hjemmelavet hummus er god at have både til gæster og hverdag. Den er god som dip til en lille snack, madpakken eller som “vi venter på maden”, når der er gæster. Skulle der være noget i overskud, kan det fryses og ellers kan det holde sig en lille uge i køleskab.

Hummus
Lækker hummus med hjemmelavet knækbrød og en dusk persille

Hummus er lavet af kikærter. Jeg foretrækker at bruge de tørre, som skal blødes op dagen inden og koges, men de kan også købes i dåse klar til brug. Man kan lave sin hummus i en grov udgave eller en cremet udagave alt efter smag og behag.

Hvad skal der i:

Godt 600 gram kogte kikærter

Ca. 2 dl god olivenolie

5 skefulde tahin

4 fed hvidløg

Lidt salt og lidt peber

Lidt spidskommen

Lidt ingefær

Og et skævt citron

Ingredienser til hummus
Ingredienser til hummus

Hvordan

Skyl kikærterne og hæld dem i en skål med rent vand og lad dem stå dækket af vand til dagen efter. Dagen efter hældes vandet fra og kikærterne hældes over i en si og skyldes. Herefter koges de i ca. 45 minutter.

Hæld kogevandet fra og blend kikærterne sammen med resten af ingredienserne, til du har den ønskede konsistens. Smag på hummussen om der skal tilsættes flere krydderier eller måske mere olie eller citron.

I hummus skal der tahin i. Tahin er lavet af ristet sesamfrø, der er lavet til en pasta. Tahin bruges meget i det mellemøstlige køkken.

Server hummus sammen med hjemmelavet knækbrød (eller købt), brødstænger og grønsagsstave. Eller sammen med en gang lækker salat. Det kunne være den bulgursalat som du kan finde opskriften på lige her på bloggen. Bulgursalat.

Ønsker man ikke at lave en så stor portion hummus, kan de overskydende kogte kikærter bruges til en gang vegetarbøffer.

Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet.

Følg By Schlagelberger på facebook.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.