Bulgur salat
Bulgur salat er velegnet som vegetarisk tilbehør eller frokost.
Vegetarisk bulgur salat er lækker, sund og mættende. Den serveres kold og kan derfor fint tages med i madpakken næste dag til frokost. Bulgur salat kaldes også tabbouleh og det kan laves i uendelig mange variationer. Her er en af mine favoritter.
Hvad skal der i?
- 3 dl. Bulgur
- Frisk mynte
- 2 Tomater
- 1 fed Hvidløg
- 1 lille rødløg
- Revet skal af en halv citron
- 1 forårsløg
- Peber
Hvordan?
Skyld og kog bulguren efter anvisningen på pakken. Min version siger 3 dl. bulgur, 4.5 dl vand og salt. når vandet koger, tilsættes bulgur og koges i 10 minutter. Hæld evt. den varme bulgur over i en skål, så den hurtigere køler ned.
Hak tomater i tern, hak rødløg og hvidløg fint, skør forårsløg i tynde skiver og hak mynten halvfint.
Når bulguren er kold, tilsættes grønsagerne og skal af ca. en halv citron rives over retten. Citronen skal være økologisk eller sprøjtefri, da det er skallen, der bruges. Smag til med frisk kværnet peber.
Bulgur salaten er måske ikke så meget en salat, men mere tilbehør. Her har jeg valgt at kalde den salat, da den servers kold og er frisk i smagen, så den kan erstatte en salat.
Bulgur salaten kan serves som frokost eller tilbehør til mange retter som for eksempel champignon frikadeller (som du kan finde opskriften på ved at klikke på linket). På billedet er bulgur salaten serveret med bagte rodfrugter, stegt aubergine, fyldte champignon og cremefraiche. Jeg er stor fan af cremefraiche i stedet for sovs.
De stegte aubergine skiver er blot skiver af aubergine, med salt og peber stegt i rigeligt med olie. Når de er bløde, er de færdige.
Bulgur stammer fra mellemøsten. Det er afskallede, knækkede hvedekerner, der er kogte og tørrede. Bulgur egner som erstatning for ris, pasta og kartofler.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: