Mango salat

Mango salat

En lækker anderledes mango salat med mange spændende smags oplevelser. Den søde bløde mango går så fint til den stærke chili og den friske mynte samt de knasende mandler. En rigtig lækker kombination.

Tit er indiske salater meget enkle og der indgår kun få ingredienser. Jeg er ikke helt sikker på, jeg har overholdt reglen om enkelhed i denne mango salat, men godt smager den nu alligevel.

Jeg lavede denne mango salat til en indisk menu. Opskrifterne på den indiske menu findes andet sted her på bloggen.

Hvad skal der i

  • 1 Gulerod
  • 1 Mango
  • Ca. 10 Mandler
  • Limesaft fra 2 lime
  • 1 tsk chili pasta
  • 2 store håndfulde spinat blade
  • 1 tsk hakket ingefær
  • 1 dl mynte

Hvordan

Marinade

Pres saften fra de to lime ud i en lille skål. Bland lime saften med 1 tsk chili pasta. Hak frisk ingefær rod meget fint, så der er ca. 1 tsk hakket ingefær. Hak mandlerne. Der må godt være nogle mandler, der er lidt grove. Det giver et godt modspil til den bløde mango i salaten. Vend de hakkede mandler i marinaden.

Salat

Skræl guleroden og lav fine strimler med en kartoffelskræller. Skyld de hele spinatblade. Skræl mango frugten og fjern mango kødet fra stenen. Det kan gøres ved at skære med en kniv først på langs og derefter rundt om mango frugten. Nu kan kødet skæres fra stenen. Bland gulerod, spinat og mango sammen og bland med de marinerede mandlerne. Gem evt. lidt mandler til pynt på toppen af salaten. Hak mynten og drys oven på mango salaten som pynt.

Mængden passer til ca. 6 personer, som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser til en mango salat - og så lige en mango
Ingredienser til en mango salat – og så lige en mango

Mango salat passer godt til indisk mad og thai mad og kunne serveres sammen med en indisk inspireret løg og tomatsalat. Den smager dejligt med raita til. Raita er en lækker indisk dip, der består af yoghurt, blandet med fint revet agurk, hakket frisk mynte, hakket frisk koriander, limesaft og salt. Når agurken er revet, drænes den for vædde. Det kan gøres ved at lægge revet agurk i et rent viskestykke og vride væden fra.

Raita
Raita – indisk dip

God fornøjelse og velbekomme.

7 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.