
Mango salat
En lækker anderledes mango salat med mange spændende smags oplevelser. Den søde bløde mango går så fint til den stærke chili og den friske mynte samt de knasende mandler. En rigtig lækker kombination.
Tit er indiske salater meget enkle og der indgår kun få ingredienser. Jeg er ikke helt sikker på, jeg har overholdt reglen om enkelhed i denne mango salat, men godt smager den nu alligevel.
Jeg lavede denne mango salat til en indisk menu. Opskrifterne på den indiske menu findes andet sted her på bloggen.
Hvad skal der i
- 1 Gulerod
- 1 Mango
- Ca. 10 Mandler
- Limesaft fra 2 lime
- 1 tsk chili pasta
- 2 store håndfulde spinat blade
- 1 tsk hakket ingefær
- 1 dl mynte
Hvordan
Marinade
Pres saften fra de to lime ud i en lille skål. Bland lime saften med 1 tsk chili pasta. Hak frisk ingefær rod meget fint, så der er ca. 1 tsk hakket ingefær. Hak mandlerne. Der må godt være nogle mandler, der er lidt grove. Det giver et godt modspil til den bløde mango i salaten. Vend de hakkede mandler i marinaden.
Salat
Skræl guleroden og lav fine strimler med en kartoffelskræller. Skyld de hele spinatblade. Skræl mango frugten og fjern mango kødet fra stenen. Det kan gøres ved at skære med en kniv først på langs og derefter rundt om mango frugten. Nu kan kødet skæres fra stenen. Bland gulerod, spinat og mango sammen og bland med de marinerede mandlerne. Gem evt. lidt mandler til pynt på toppen af salaten. Hak mynten og drys oven på mango salaten som pynt.
Mængden passer til ca. 6 personer, som tilbehør til en hovedret.

Mango salat passer godt til indisk mad og thai mad og kunne serveres sammen med en indisk inspireret løg og tomatsalat. Den smager dejligt med raita til. Raita er en lækker indisk dip, der består af yoghurt, blandet med fint revet agurk, hakket frisk mynte, hakket frisk koriander, limesaft og salt. Når agurken er revet, drænes den for vædde. Det kan gøres ved at lægge revet agurk i et rent viskestykke og vride væden fra.

God fornøjelse og velbekomme.
7 Comments
Pingback:
Tekla Bach
Det er en virkelig smuk salat, som har en god balance mellem surt, sødt og knas 🙂
Schlagel
Mange tak. Det det sætter jeg virkelig pris på, især når det kommer fra en mad ekspert. Jeg er vild med, når en salat kan dække mange forskellige smagsoplevelser og konsistenser.
Pingback:
Pingback:
Gitte
Den ser lækker ud
Schlagel
Mange tak. Den smager også rigtig godt.