Curry med kikærter

Curry med kikærter

Curry med kikærter kan laves i mange variationer og denne er et forslag til, hvordan retten kan tilberedes. Der er ikke så mange mål på, da jeg tager det meste på slump. Men på den måde kan man også lave retten, lige som man allerbedst kan lide den.

Der skal bruges en del ingredienser til denne curry og man skal lige planlægge 10 timer inden, at man vil lave curry med kikærter, da kikærterne skal sættes i blød 10 til 12 timer inden. Med mindre man bruger kikærter fra dåse.

Selvom der skal mange forskellige ingredienser i retten, er den ret nem og hurtig at lave.

Indisk curry med kikærter
Indisk curry med kikærter

Hvad skal der I?

  • Kikærter
  • 2 Kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En smule olie
  • Ingefær
  • Chili
  • Garam Masala
  • Gurkemeje
  • Spidskommen
  • Stødt koriander
  • Lime saft
  • Frisk koriander

Mængden på kikærter varieres alt efter smag og behag. Når jeg nu er i gang med at sætte i blød og koge, plejer jeg at lave en hel pose kikærter på en gang. Dem jeg ikke bruger i min curry, fryser jeg ned til senere brug. De er gode til vegetar bøffer, salater eller i en gryderet.

Chili kan være friske chilier, flager eller chilipasta.

Kikærter
Kikærter

Hvordan

  • Sæt kikærter i blød i 10 til 12 timer.
  • Kog dem i nyt vand til de er møre. Jeg kan godt lide, de stadig har lidt modstand, når man tygger i dem, men endelig ikke for meget.
  • Snit løg og hvidløg og svits dem i en gryde med lidt olie.
  • Skræl og skær kartofler i mindre tern og tilsæt dem til løggene.
  • Skræl en smule ingefær og riv det eller hak det og hæld det i gyden.
  • Tilsæt de tørrede krydderier og chili.
  • En passende mængde vand hældes ved. Der kan altid tilsættes lidt mere senere.
  • Smag retten til med salt og peber og krydderier.
  • Når kartoflerne er møre, så er retten færdig.
  • Hæld lidt limesaft over retten eller server den med limeskiver ved siden af.
  • Pynt gavmildt med friske koriander.

Serveres med indisk brød, mango chutney og raita.

Raita er en indisk dip der består af yoghurt, revet eller finthakket agurk, frisk mynte, salt, limesaft og koriander. Man kan også bruge tomat i raita.

Raita
Raita

Indisk køkken er klart mit favorit køkken. Det er så fuld af smagsoplevelser og hver mundfuld er nærmest en eksplosion af smagsoplevelser. Så fuld af modsætninger. Den stærke chili og den søde chutney, det sprøde brød og de bløde kartofler, varm curry og kold Riata. Og så er der koriander, som vel enten er en krydderurt, man elsker eller afskyr. Jeg er vild med koriander og helst frisk. Den dufter himmelsk og smager fantastisk.

Koriander
Koriander

En passende forret kunne være orange suppe.

Har du prøvet at lave curry? Måske har du en yndlings variant, du er meget velkommen til at dele curry-fif i en kommentar.

God fornøjelse i køkkenet og velbekomme

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Nogle ingredienser til curry med kikærter
Nogle ingredienser til curry med kikærter

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.