Aubergine tårne med feta
En hurtig og nem lille vegetar ret med få ingredienser. Derfor er den egnet til at lave som tilbehør, eller hvis der kommer en vegetar til middag (som gæst altså)…. Aubergine tårne med feta smager skønt med lidt groft brød og en stak salat på sidelinjen.
Hvad skal der i?
- 1 aubergine
- Ca. 1/2 fetaost i blok
- Olie til stegning
- Mosede tomater
- 1 ske fuld Kapers
- Salt
- Peber
- Chili
- Timian
- Oregano
Hvordan
- Skær auberginen i skiver af ca. 1 centimeter og steg dem i olie på panden. Vær gavmild med olien og tilfør evt. mere undervejs. Drys aubergine skiverne med salt og peber. Tag aubergine skiverne af panden, når de er bløde og har fået lidt farve og sprødhed.
- Læg halvdelen af aubergine skiverne i et ovnfast fad.
- Skær fetaosten i skiver og placer fetaost på hver skive aubergine. Vær rundhåndet med fetaosten.
- Fuldend tårnet med endnu en aubergine skive.
- Hæld mosede tomater over i en skål sammen med kapers, timian og oregano. De mosede tomater, jeg brugte, er fra flaske og helt uden tomatstykker i, men det er en smagssag. Smag til med chili. Jeg har som altid brugt min favorit – Sambal Oelek og her har jeg brugt en god teske fuld.
- Sovsen hældes rundt om aubergine tårnene med feta og fadet sættes i oven ved 200 grader, til sovsen er lun.
Og det var det! En virkelig overskuelig vegetar ret, der smager dejligt.
Aubergine skal være gennem tilberedte, ellers kan de have en bitter smag. Derfor er det vigtigt, de får nok tid på panden.
Jeg har serveret retten med en god håndfuld blandet salat til for friskhedens skyld. Man kunne også servere aubergine tårnene til vegetar frikadeller med champignon. Opskriften på champignon frikadeller finder du lige her.
God fornøjelse i køkkenet og velbekomme
Har du prøvet denne opskrift og hvad synes du?
One Comment
Pingback: