Sprøde samosas med kartofler og ærter
Samosas smager fantastisk og kan bruges både som hovedret, tilbehør, forret eller de kan spises kolde til frokost. Disse sprøde samosas med kartofler og ærter er lækre med raita og mango chutney til.
Hvad skal der i?
Fyld
- 330 gram kartofler i tern
- 125 gram grønne ærter
- En smule olie til stegning
- Lidt mere olie til fritering
- 1 hakket løg
- 1 fed hakket hvidløg
- Ingefær (mængde efter smag og behag)
- 1 tsk garam masala
- 2 tsk karry
- 1/2 tsk spidskommen
- Hakkede cashew nødder
- Limesaft
- Frisk koriander
Dej
- 235 gram mel
- 70 gram smør
- Ca. 7 spsk lun yoghurt naturel
Hvordan
- Skræl og skær kartoflerne i mindre tern og kog dem i let saltet vand til kartoflerne er ved at være møre.
- Tilsæt ærterne og lad det koge et par minutter.
- Snit løg og hvidløg fint.
- Hæld løgene på en varm pande.
- Når løggene er bløde men ikke brune, hældes kartofler og ærter ved (uden vand).
- Tilsæt finthakket ingefær og krydderier
- Varm det hele igennem et par minutter
- Cashew nødderne blandes i retten på panden
- Stænk limes saft over
- Lav dejen af mel og smør, der æltes sammen og tilsæt den lune yoghurt til, der opnås en konsistens, der kan laves til kugler og rulles ud.
- Form 6 lige store kugler af dejen.
- Rul en kugle ud ad gangen til en cirkel på cirka 17 cm.
- Skær hver cirkel over på midten. Nu er der 12 halve cirkler.
- Læg en klat fyld på den ene halvdel af den halve cirkel.
- Pensel med en smule vand i kanten og fold cirklen på midten hen over fyldet og der dannes en trekant. Luk kanten grundigt, så fyldet ikke falder ud.
- Varm olie i en gryde eller pande. Tjek om olien er varm nok ved at stikke spidsen af en trekant i olien. Hvis det syder og den tager farve, er olien varm nok.
- Læg forsigtigt samosaerne i olien og vend dem, når undersiden får en fin lysebrun farve.
- Læg de færdige samosaer på køkkenrulle, for at suge lidt af olien.
- Pynt med friske koriander blade.
Serveres med raita, mango chutney og evt. en skøn indisk inspireret salat eller curry med kikærter.
Raita er en indisk dip med agurker, frisk mynte, salt og yoghurt. Man kan også tilsætte tomater og frisk koriander. I denne raita på billedet er der også chili i.
Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet.
Laver du nogle gange en super lækker menu til en alene-hjemme-aften? Og hvad skal denne menu så allerhelst bestå af?