Nem og lækker vegetarlasagne
En virkelig nem og lækker vegetarlasagne, hvor kødet er skiftet ud med forskellige slags grønsager. Man kan bruge de grønsager, man kan lide og som er fremme i sæsonen. Denne opskrift er på en sommerlasagne. Om vinteren kommer jeg flere rodfrugter i.
Hvad skal der i?
- Næsten en hel aubergine
- 6 champignon
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 8 sommer kartofler
- 1 peberfrugt
- Næsten en hel squash
- 1 1/2 porre
- Olie til at stege i
- Knap en halv tomat passata fra flaske
- 1 spiseske sambal oelek eller anden chili
- Salt og peber
- Timian og oregano
- Lasagneplader (købt)
- 2 bechamelsovs (købt)
Hvad skal alle disse ingredienser?
Snit rødløg og hvidløg halvfint og hæld dem i en gryde med lidt varm olie. Skær porrerne i tynde skiver og svits dem sammen med løgene. Skræl kartoflerne og riv dem på et rivejern og hæld dem ned til porre og løg, når disse er begyndt at blive bløde. Auberginen skæres i firkanter – ikke for store, og tilsættes grønsagerne i gryden. Squashen rives, peberfrugten og champignongene skæres i tern. Squash, peberfrugt og champignon tilsættes, når auberginen er blød og ikke smager bittert. Lad det hele stå og simre lidt, så alle grønsager er varme, men peberfrugt og champignon må ikke være udkogte.
Smag på grønsagsblandingen og tilsæt krydderier og chili pure efter smag.
Tag et ildfast fad på ca. 25 x 35 cm og hæld bechamelsovs i bunden. Læg et lag lasagneplader og derefter grønsagerne, lasagneplader, bechamelsovs, lasagneplader, grønsager, lasagneplader og til slut et godt lag bechamelsovs. Hvis det øverste lag af lasagneplader er helt dækket af bechamelsovs, kan man undgå lasagnepladerne bliver hårde.
Sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader til lasagnepladerne er bløde.
Det bliver en stor portion vegetar lasagne og der er nok til ca. 6 personer. Er der vegetarlasagne i overskud kan den fryses.
Serveres eventuelt med en salat til. Evt. mozzarella salat. Se opskriften på mozzarella salat her.
Velbekomme.
One Comment
Pingback: