Banankage

Mine drenge er vilde med at lave mad og især er de glade for at bage. Det er så hyggeligt, men det kan kræve lidt tålmodighed, for det tager lidt længere tid, der spildes en smule mere og der skal snakkes, eksperimenteres og leges. Vi bager som en aktivitet, ligesom hvis vi spiller et spil, eller leger en leg. Det er meget på børnenes præmisser og de får lov at være kreative og lege.

Felix valgte, vi skulle bage en banankage. For at gøre det overskueligt for os begge sætter jeg alt det frem, vi skal bruge til banankagen. Jeg kan huske, vi skulle gøre det samme i husgerning og jeg kunne dengang virkelig ikke se ideen i det. Men det kan jeg nu, når børnene er med i køkkenet. Alt er lige ved hånden, nemt at gå til og drengene kan selv finde, det vi skal bruge.

Overblikket

Jeg har en ældgammel håndskrevet opskrift på banankage i en slidt opskriftsbog jeg har haft, siden jeg flyttede hjemmefra. Den brugte vi og den kommer her:

  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør (afkølet)
  • 1 moset / hakket banan
  • 125 g mel
  • Evt. chokolade stykker

Det hele kommes i en skål og røres godt med håndmixer. Herefter kommes det i et smurt fad og i en forvarmet ovn – 175 grader. Denne kage blev lavet i flad form og fik ca. 30 minutter i ovnen. Men hold godt øje med kagen og stik i den for at se om den er færdig.

Det er sjovt at bage banankage

Felix er med til at måle, slå æg ud og hælde alle ingredienserne i. Han er også håndmixer-operatør. – Og det kan jo smutte, men så er det godt, vi har en karklud…. ;-). Og man må godt lege en smule med maden….. – Måske skal vi putte noget i, vi ikke plejer, eller kagen skal være helt glat eller den skal pyntes i alle regnbuens farver.

Det er ok at lege en smule i køkkenet

Så er der kage!

Klar til eftermiddags hygge med drengene og hjemmebagt banankage

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.