Salat med kikærter og cornichoner
Fælles buffet på skolen… Hvad skal jeg tage med? En salat med kikærter og cornichoner selvfølgelig. Det kommer altid en smule bag på mig, at jeg skal have noget med til fælles buffet. Det gælder åbenbart også, når jeg selv har været medarrangør, som det var tilfældet denne gang….
Salat med kikærter og cornichoner har mange forskellige smagsvarianter, er hurtig af lave, sund og dejligt mættende. Der er både det søde, det knasende, det friske og det syrlige. Jeg er vild med mad, der smager af mange forskellige ting og gerne i overraskende sammensætninger.
Da jeg komponerede denne salat var det (som det ofte er) lidt spontant, så derfor er mængde angivelserne mest sjus mål. Det er sådan jeg meget ofte laver mad – kreativt og på gehør. Som oftest går det til den gode side og det gjorde det også med denne salat.
Salat med kikærter og cornichoner kan gøre det ud for et aftensmåltid eller frokost med et lækkert stykke brød til eller som sideret i en lidt mindre portion.
Hvad skal der i?
- 2 håndfulde kogte kolde kikærter
- 1 håndfuld grønne ærter
- 5 cornichoner i skiver
- Lidt hård ost skåret i firkanter
- 5 små tomater skåret i kvarter
- 1 gulerod i tern
- 1/2 rød peberfrugt skåret i strimler
- En sjat blandet salat
- 1 lille håndfuld groft hakkede mandler
Hvordan
Sæt kikærterne i blød dagen før. Kog dem i ca. 1 time og kød dem af.
Skær grøntsagerne i stykker, strimler, skiver, tern og bland det hele sammen.
Drys med lidt mandler på toppen.
Om kikærter
Jeg er stor fan! Dejlig nøddeagtig smag.
Kikærter købes tørret i pose eller klar til brug i dåse. De tørrede skal sætte i blød i ca. 10 til 12 timer og derefter koges i nyt vand i cirka en time.
Kikærter indeholder meget godt af både vitaminer og proteiner og er derfor sunde. Er man vegetar eller veganer er kikærter gode at inddrage i kosten, da de indeholder alle de aminosyrer, man har brug for. Og tilmed mætter kikærter godt.
Nogen synes, kikærter kan være lidt tørre at spise. Jeg kan godt lide det. Hvis den tørre fornemmelse ikke lige er sagen, kan man bruge kikærter sammen med dressing, sovs eller i gryderetter.
Kikærter er især kendt fra falafler og humus, hvor de udgør den primære ingrediens. Men de smager også dejligt i salater, bøffer eller i en curry.
Når jeg er i gang med at lave kikærter, plejer jeg at sætte en hel pose i blød. Er der nogle kikærter i overskud, fryser jeg dem ned. Det kan være lidt besværligt, at en menu med kikærter altid skal planlægges dagen før. Nå de ligger klar i fryseren, er det nemmere at få brugt kikærter i sin madlavning.
På bloggen er der også opskrifter på andre lækre salater. Hvad med en salat med gedeost eller indisk inspireret mangosalat?
Følg By Schlagelberger på facebook og instagram – så går du aldrig glip af nye blogindlæg.
2 Comments
Lene
Jeg kan allerbedst li’ kikærter, når de er udblødte, men ikke kogte. Når de har den sprøde, knasende konsistens med den milde smag:-)
Din salat lyder lækker. Det er faktisk alt for længe siden, jeg sidst har fået cornichoner.
Schlagel
Kikærter kan godt blive lidt melede, når de koges og det er godt til nogle retter, men måske ikke lige i en salat ;-). Det er en god ide at bruge dem ukogte. Det vidste jeg faktisk ikke, at man kunne, så tak for tippet :-).
Og cornichoner er bare lækre og kan faktisk bare spises som de er – som en lille snack.