Sange forklædt som sushi

I foråret holdt vi konfirmation for min ældste søn og i den anledning vovede jeg mig ud i at skrive en sang fra hans små brødre og hunden. Min søn er stor fan af sushi, så sange forklædt som sushi var lige sagen.

Mine evner og erfaringer som sangskriver kan ligge på et meget lille sted, men det var faktisk rigtig sjovt. Jeg brugte nogen tid på at gå og summe over indhold og struktur i sangen. Derefter gik jeg og trallede ord og melodi en del og forsøgte at få det til at rime. Til sidst havde jeg noget, der lignede en sang. I erkendelse af mine egne evner som sangskribent sendte jeg sangen til en veninde, der læste den igennem og kom med nogle rettelser. Super!

Sushi sang
Sange forklædt som sushi

Konfirmanden er vild med sushi og vi skulle have det til velkomstdrinken. Derfor var det oplagt, at sangen skulle klædes ud som sushi.

Jeg fandt en gammel catering plastic bakke i sort højglans. Derefter stod den på rulning af sange…. Jeg var kommet til at lave sangen på tre sider, derfor blev det en noget buttet sushi. Men det findes vel også……. De første ruller var bestemt ikke, som jeg havde forstillet mig, men de blev bedre med øvelsen og da de stod sammen på fadet med spisepinde og en skål tang, var det så fint.

Det skal du bruge til en sushisang:

 • Skæremaskine
 • Dobbeltklæbende tape
 • Sorte elastikker
 • Sort karton
 • Servietter, silkepapir, alm. papir i rød, laks og grøn
 • Lille skål
 • Spisepinde
 • Sort fad
Kreativt sushi kaos
Kreativt sushi kaos – skønt

Fremgangsmåde:

Skær eller klip papir, servietter, silkepapir eller hvad du nu lige har i passende længde. Fold dem på langsiden, så den synlige overkant bliver pæn. Rul dem sammen en ad gangen og saml til sidst to eller tre stykker. De kan samles med tape. Det bliver ikke synligt, når der kommer ris (sang) og tang (sort karton) om.

Indmaden til en sushisang
Indmaden til en sushi sang

Selve sangen foldes på den lange led. Fold den så mange gange, så du får den ønskede højde på en sushirulle. Rul indmaden ind i sangen og saml med tape. Jeg havde lavet sangen på tre A4 ark og det gav lidt rulle udforinger. 2 sider er nok mere passende.

Skær sort karton i samme højde som sushirullerne og sæt dobbeltklæbende tape strimler i den ene ende. Udenom indmad og sang ruller du den sorte karton strimmel. Da den dobbeltklæbende tape ikke kan holde rullen alene, sætte jeg et sort elastik om den sorte karton. Den dobbeltklæbende tape gør at tangen (den sorte karton), sidder pænt til.

Det udvendige af sushirullen
Det udvendige af sushirullen

– Og en skål med tang

For at fuldende looket, lavede jeg lidt tang. Det er lavet af grøn papir, jeg har krøllet med en saks. På samme måde som man gør med gavebånd, dog lidt mere forsigtigt.

Strimler af papir
Strimler af papir, der bliver til tang. Man kunne også bruge grøn eller brun gavebånd
Tang
Papir strimler er krøllet og er nu en lækker tang salat

Stil rullerne op på den sorte bakke og læg spisepinde og skålen med den grønne tang på bakken.

God fornøjelse.

Hvis du har en god ide til festlig underholdning, så vil jeg rigtig gerne læse din kommentar.

Der er mere fest inspiration på bloggen. Fine bordkort, et sjovt kort med masser af slik eller et sødt babykort.

Find mere inspiration på pinterest eller min profil på instagram med kun kort

Hvis du ikke vil gå glip af nye indlæg, så følg By Schagelberger på facebook og instagram

8 Comments

 • Kirsten Zinkar

  Tak for en super ide til sangskjuler. God instruktion i udarbejdelse. Kan kun give dig ret i at det bliver lidt svært at rulle når der er for meget hvidt papir. Jeg brugte 1 ark 120 g og det blev temmelig stift, så det optimale, tror jeg, vil være 100 g papir og et enkelt ark. Selve fyldet i silkepapir blev lidt mere fluffy når jeg først krammede det godt og grundigt inden det blev foldet sammen og også lettere at forme. Jeg brugte sort mat 120 g papir til yder rulle og det blev tapet sammen med alm. tape, da den selvklæbende gik op igen hele tiden.
  Nu glæder jeg mig bare til at overrække konfirmanden sangen på lørdag.

  • Schlagel

   Dejligt du kan bruge ideen og tak for dine venlige ord og ikke mindst gode råd til valg af papir. Jeg oplevede også at det selvklæbende tape ikke rigtig kunne holde på alle rullerne og min løsning blev sorte elastikker. God fornøjelse på lørdag. DBH Lise

  • Schlagel

   Hejsa.
   Selve sangen er en konfirmationssang jeg selv har skrevet (med lidt hjælp) til min ældste søn. Jeg har taget udgangspunkt mange af de sjove oplevelser vi har haft og derefter lavet et indledningsvers, et vers fra hvert familiemedlem (inklusiv hunden) og et afslutningsvers. Versefødder har jeg fået hjælp til af et par veninder. Det var faktisk ret sjovt at skrive sangen og vi gjorde det over flere dage, hvor vi gik og legede lidt med ordene. Håber du kunne bruge det. God fornøjelse med din sang.
   MVH Lise

   • Kristina Jensen

    Hej og tak for en super guide! Fedest ide Men hvor finder man lige silkepapir i laksefarve?? Mvh

    • Schlagel

     Hej

     Mange tak

     Beklager det sene svar. Der har været lidt stille på bloggen den seneste tid.

     Laksefarvet silkepapir kan erstattes af servietter. Men eller kan CC hobby måske ske at have noget i den rette farve.

     God fornøjelse med projektet.

     MVH

     Lise

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.