Diy projekter

Sange forklædt som sushi

I foråret holdt vi konfirmation for min ældste søn og i den anledning vovede jeg mig ud i at skrive en sang fra hans små brødre og hunden. Mine evner og erfaringer som sangskriver kan ligge på et meget lille sted, men det var faktisk rigtig sjovt. Jeg brugte nogen tid på at gå og summe over indhold og struktur i sangen. Derefter gik jeg og trallede ord og melodi en del og forsøgte at få det til at rime. Til sidst havde jeg noget, der lignede en sang. I erkendelse af mine egne evner som sangskribent sendte jeg sangen til en veninde, der læste den igennem og kom med nogle rettelser. Super!

Sushi sang

Konfirmanden er vild med sushi og vi skulle have det til velkomstdrinken. Derfor var det oplagt, at sangen skulle klædes ud som sushi.

Jeg fandt en gammel catering plastic bakke i sort højglans. Derefter stod den på rulning af sange…. Jeg var kommet til at lave sangen på tre sider, derfor blev det en noget buttet sushi. Men det findes vel også……. De første ruller var bestemt ikke, som jeg havde forstillet mig, men de blev bedre med øvelsen og da de stod sammen på fadet med spisepinde og en skål tang, var det så fint.

Det skal du bruge til en sushisang:

  • Skæremaskine
  • Dobbeltklæbende tape
  • Sorte elastikker
  • Sort karton
  • Servietter, silkepapir, alm. papir i rød, laks og grøn
  • Lille skål
  • Spisepinde
  • Sort fad
I gang med at kreere en sushisang.

Fremgangsmåde:

Indmaden til en sushirulle

Skær eller klip papir, servietter, silkepapir eller hvad du nu lige har i passende længde. Fold dem på langsiden, så den synlige overkant bliver pæn. Rul dem sammen en ad gangen og saml til sidst to eller tre stykker. De kan samles med tape. Det bliver ikke synligt, når der kommer ris (sang) og tang (sort karton) om.

Selve sangen foldes på den lange led. Fold den så mange gange, så du får den ønskede højde på en sushirulle. Rul indmaden ind i sangen og saml med tape.

Tang.

Skær sort karton i samme højde som sushirullerne og sæt dobbeltklæbende tape strimler i den ene ende. Udenom indmad og sang ruller du den sorte karton strimmel. Da den dobbeltklæbende tape ikke kan holde rullen alene, sætte jeg et sort elastik om den sorte karton. Den dobbeltklæbende tape gør at tangen (den sorte karton), sidder pænt til.

– Og en skål med tang

For at fuldende looket, lavede jeg lidt tang. Det er lavet af grøn papir, jeg har krøllet med en saks. På samme måde som man gør med gavebånd, dog lidt mere forsigtigt.

Grønne strimler, der snart bliver til tang.
Tang.

Stil rullerne op på den sorte bakke og læg spisepinde og skålen med den grønne tang på bakken.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.