Høne

Planer for efterårsferien

Efterårsferien er i gang og vi har lagt nogle ikke så vilde planer for efterårsferien. Og vi når, det vi når og det vi har lyst til.

Jeg nyder at have drengene hjemme til langsomme dage, hvor vi kan løse lidt på reglerne, slække på strukturen og være en smule spontane. Spise pandekager og se film, gå rundt i nattøj til langt op af formiddagen, spille spil, går tur, besøge familie og venner, bage bage og måske være heldig at den hæver og ikke brænder på. Men som sagt: Vi når, det vi når, så planer for efterårsferien er fleksible og mest til inspiration.

Æbledag

Allerede i lørdags tog vi hul på ferie aktiviteterne, da vi var så heldige at blive inviteret til æbledag hos min veninde, der blandt andre bor sammen med en masse æbletræer, hunde, høns, katte, ænder. Et sandt eldorado for min to yngste drenge. Man kan læse om vores æbledag her og få opskrifterne på æblemost, bagte æbler med fyld og æblegløgg.

Xander kværner æbler
Xander kværner æbler

Halloween

På vores matrikel går vi en del op i halloween. Derfor skal vi have pyntet op i huset og udenfor. De tre kasser med halloween udstyr er fundet frem og står bare og venter på vi hopper om bord i dem og begynder at føje flere spindelvæv til dem der er der i forvejen og skræmmer vores fastboende edderkopper med endnu større edderkopper.

Vi skal helt sikkert også have valgt nogle fine græskar og skære dem ud.

Halloween pynt
Halloween pynt

Tur i biffen

Min ældste søn og jeg skal en tur i biografen og se Valhalla. Det kan være udfordrende at finde aktiviteter, hele familien kan være sammen om, når der er stor aldersforskel (fra 6 år til 14 år), derfor skal min ældste søn og jeg i biografen bare os to.

Krea chok!!

Vi skal også lave krea chok!! Vi skal lave alle mulige skøre og seje ting af kasser, æggebakker, køkkenrulle ruller, perler, glimmer, plastic øjne, maling, limpistol og hvad vi ellers kan finde. Fantasien får helt frit spil. Det bliver sjovt (og en smule kaotisk).

Krea chok i efterårsferien
Krea chok i efterårsferien

Fremstilling af lys

Vi har en masse stumper lys, vi skal lave nye lys af. Det kræver en gammel gryde og nogle væger. Vi får lavet en masse fine lys her til den mørke tid.

Lysstumper til fremstilling. Planer for efterårsferien af nye lys
Lysstumper til fremstilling af nye lys

Skovtur og naturtjek

Og selvfølgelig skal vi da også en tur i skoven eller anden natur med kage. Måske bliver det den hjemmebagte, hvis den bliver spiselig. Jeg vil introducere en app for børnene, der hedder natur tjek. Det er en app, der er udviklet af Danmarks naturfredningsforening og forskere fra Århus og Københavns universitet. her kan man registrer hvilke planter og dyr man ser i naturen og dermed være med til at klarlægge biodiversiteten. Et emne mine to yngste sønner netop har haft som tema-uge på deres skole. Appen hedder Natur Tjek. Se mere om projektet her.

Har du planer for efterårsferien, du har lyst til at dele, så skriv meget gerne en kommentar.

Rigtig god efterårsferie

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.