Påske traditioner

Påske traditioner og inspiration til påske DIY

Vi har faste hyggelige påske traditioner, som skal vi holder fast ved og glæder os til hvert år. De indbefatter dog hverken snaps eller sild, men hygge og sjov for os alle på egen matrikel. Hvilket jo passer helt perfekt i år – at vi bliver på egen matrikel.

Gækkebreve

Gækkebreve er en gammel, hyggelig og sjov tradition. Lidt før påske starter vi med at lave gækkebreve. Drengene laver dem tit i SFO, men vi klipper også gækkebreve hjemme hos os selv. Og vi laver dem gerne i farvet papir, i alle former og tit med små selv-forfattede rim. I år har vi været alt for sent ude med at få lavet gækkebreve, men nu er de lavet og lagt i postkasser. Fordi vi var så sendt ude, kunne vi ikke nå at sende dem med posten, hvilket også er ret dyrt. Derfor kørte vi rundt og afleverede dem og drengene skulle snige sig op til postkasserne – meget hemmeligt. Og vi venter spændt på, om nogen gætter rigtigt….. for så skyldes der æg!

Den stooore kasse med påskepynt

Den STORE kasse med påskepynt (som virkelig brude reduceres, da vi i forvejen lider af for mange ting og for lidt plads) bliver fundet frem og der er fri adgang til kyllinger, harer, æg, fjer, gamle krea ting og hvad der ellers har sneget sig i den kasse i årenes løb. Vi pynter ikke vild meget til påske, men en enkelt høne og lidt af de ting børnene har lavet plejer at komme op.

Besøg af påskeharen

Hvert år er vi så heldige, at vi får besøg af påskeharen. Måske vi selv har digtet lidt videre på den historie, for hjemme hos os laver påskeharen nemlig en påske skattejagt, hvor drengene skal finde tegninger af det sted, de skal lede. I år var vi vel omkring 15 forskellige steder i hus og have. Da påskeharen har poter, er tegningerne i sig selv en udfordring at tyde, men det er da lykkes at finde hans påskeæg hvert eneste år . Man må godt ønske sig ting af påskeharen…. Moren (mig) er enormt glad for, vi har fået den aftale i stand. Lidt mindre slik og drengene får ting de har ønsket sig. Det er en sjov påske tradition, som drengene glæder sig til.

Til påske plejer vi plejer også at lave flere kreative ting som perler, male på æg og så lidt karse.

Påsketraditioner og inspiration til påske DIY - malede påskeæg
Malede påskeæg. Der er brugt lidt forskellige teknikker og materialer. Men plastic æg og vandfarver giver fine påskeæg
Påsketraditioner og inspiration til påske DIY - kylling i perler
Påskekylling i perler

Har I nogle hyggelige eller sjove påske traditioner hjemme hos jer? Eller måske en god ide til et kreativt påskeprojekt, så skrev meget gerne en kommentar.

Rigtig god påske

Der er meget mere DIY lige her

Følg By Schlagelberger på Facebook og Instagram og få besked, hver gang, der kommer et nyt indlæg på bloggen.

5 Comments

 • Katrine

  Hvor hyggeligt med påske-krea
  Jeg prøvede at få William til at ville lave gækkebrev sammen med mig, men det gad han ikke. Så vi må prøve igen til næste år

  • Schlagel

   Ja det var rigtig hyggeligt. Det er heller ikke altid mine børn vil være med, når jeg kommer med kreative forslag. Så går jeg selv i gang eller også må det bare blive en anden gang. Det skal jo helst være lysten, der driver værket :-).

 • Elizabeth

  Hos os har vi ikke så mange traditioner – vi kommer ofte sent i gang med at pynte op til påske, og i år nåede vi ingen gang at få påskepynten ned fra loftet. Det hænger måske sammen med at når der ikke kommer gæster, så mister vi lidt motivationen til rigtigt at pynte op, og i familien er det mest kun mig, der går op i det… Fik dog lokket drengene til at male nogle æg, og de 4 æg blev hængt op på nogle forsythiagrene – så lidt pynt blev der, selv om det er meget minimalistisk i år.

  I år fik vi dog klippet gækkebreve, som blev kærligt afleveret i postkassen til mine forældre. Drengene fik hver en kæmpe chokoladefigur formet som påskehøne med dertilhørende kurv og æg. Vi lavede også påskeæggejagt. Det var den helt klassiske version, hvor jeg havde gemt chokoladeæg rundt omkring i haven.

  SIdste år var det dog mere i stil med din skattejagt. Præmien blev Lego og modellervoks, som børnene kunne hygge sig med sammen bagefter. Det var altså også et kæmpehit! Men det var som om at overskuddet ikke helt var der i år… Tror dog alligevel, at drengene syntes at æggejagten var hyggelig, det holdt dem i hvert fald beskæftiget i mindst 10 minutter 😉

  Højdepunktet for os voksne var nok da vi nød en gulerodskage i haven sammen med mine forældre. Den smagte så godt, at der ikke rigtigt var plads til den store, langtidsstegte og megalækre lammekølle som vi skulle have til aften 😀 Heldigvis egnede det sig fint som restemad 😉

  • Schlagel

   Det lyder som en dejlig hyggelig påske I har haft. Jeg synes, det er så vigtigt, at alle de ting man gør, som er traditioner og for at hygge, er i det tempo og det omfang, der passer til ens familie. Vi kom også virkelig sent i gang med påsketing i år og det meste blev faktisk gjort i selve påskeferien. Den allersidste dag i påsken sad vi med pensler og lærred og malede påskeægge-hoveder :-). Måske vi skulle overveje påskeægge-jagt næste år. Det lyder nu ret sjovt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.