Gudenåen

På cykeltur til Fladbro

Min yngste søn fik en ny cykel til sin fødselsdag og den ville han rigtig gerne ud og køre langt på. Derfor tog vi en tur til Fladbro fra Kristrup. En tur på ca 18 km fortrinsvis langs den smukke Gudenå, hvor der er anlagt en grussti man kan gå og cykle på.

Smuk natur langs Gudenåen.

Vi havde smurt en madpakke hjemmefra, til en lille picnic i Fladbro. Desuden havde vi tage lidt kage med til en kagepause på vejen hjem. Vi stoppede og havde de pauser, der var brug for. Både pauser for kroppen, men også pauser for nysgerrigheden. Der er meget at undersøge, når man er 6 år.

Fisk og skyer i vandet.

Det gik forrygende på vejen derud. Der er masser af smuk og spændende natur at se på. I Fladbro er der en voliere med påfugle, en meget stejl bro, masser af bord/bænke sæt og en nedlagt grusgrav. Her holdt vi madpakke-pause.

Smuk påfugl.
Påfuglen viser sig frem og det kan man sådan set godt forstå han gør.

Langs grusstien er der anlagt små broer, der kan bruges til at fiske fra. Men de kan også bruges til at komme tæt på vandet og se på det liv, der udspiller sig der. På sådan en lille bro holdt vi en kagepause, på den måde blev turen hjemad mere overkommelig.

Åkande fangst.

Vi kørte forbi Randers Naturcenter, hvor der er forskellige arrangementer i løbet af året. Der er også et fugletårn i to etager, plancher med forskellige fuglearter og en kikkert.

Udsigt fra fugletårnet.

Felix var meget stolt over, han havde kørt så langt på cykel. Men det gik super fint, fordi vi havde god tid og bare holdt pause, når der var brug for det.

En dejlig tur, hvor vi fik snakket om en hel masse og fik nogle skønne fælles-oplevelser.

Min gamle cykel.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.