Kunstværk med farvekridt

Kunstværk med farvekridt

Har du lyst til at lave et flot kunstværk med farvekridt og få en hyggelig stund sammen med børnene? Det er sjovt, nemt og tager ikke ret lang tid og resultatet er faktisk imponerende. Måske lige til en lille gave, nyt til væggene i stuen eller bare en dejlig måde at bruge søndag eftermiddag på. Og en mulighed for at få brugt de små stumper farvekridt, der alligevel er for små til at tegne med.

Du skal bruge:

  • Farvekridt
  • Strygejern
  • Rivejern
  • 2 stykker Papir
  • Evt. Bagepapir

Vi brugte akvarel papir, der er købt i Søstrene Grene til få penge for en hel blok. Det er tyk og farven går ikke igennem.

Leg lidt med, hvordan farverne placeres

Sådan gør du:

Tag et stykke papir og læg det på et underlag, der tåler lidt farvepletter. Vi har sådan nogle skrivebords underlag vi altid bruger, når vi laver krea. Så behøver vi ikke hele tiden at skulle passe på.

Farvekridt rives på rivejernet og ned på papiret. Der kan laves fine mønstre ved at blande farverne og lave klatter med meget eller lidt farve. Der sker også noget fint, hvis man river noget af kridtet groft og noget fint. Prøv jer frem og leg med det.

Læg forsigtigt det andet stykke papir oven på papiret med det revet farvekridt og stryg med strygejernet. Jeg brugte høj temperatur for at få det bedste resultat, hvor al farvekridtet smelter. Læg evt. et stykke bagepapir mellem det øverste lag papir og strygejernet for at beskytte strygejernet.

Vores strygejern bruges mest til krea og knap så meget til tøj…..

Skil papirerne fra hinanden og vupi – ikke bare et kunstværk, men hele to, for der er farve på begge stykker papir. Er I ikke helt tilfredse, så kan der sagtens tilføjes mere farve og processen gentages.

Et sjovt kreativt projekt for både børn og voksne og det tager ikke lang tid at lave.

God fornøjelse

Skriv endelig dine erfaringer med kunstværk med farvekridt. Du kan benytte kommentar feltet længere nede på siden og jeg vil glæde mig til at læse med.

Her finder du flere ideer til aktiviteter med børn.

Gå ikke glip af et nyt indlæg: Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.