Julepynt af clemtin skræller

Julepynt af clementin skræl

Juletid er clementin tid. I december spiser vi en masse clementiner og det producerer selvsagt en masse clementin skræl. Clementin skræl kan bruges til at lave de fineste små kranser, der kan hænge på juletræet, i vinduet eller pynte på en julegave. Se her, hvordan man kan lave julepynt af clementin skræl.

Denne ide har jeg set til jule klippe klistre dag på mine drenges skole i 0. klasse. Jeg synes, det er en super fin og hyggelig lille ide, som ikke kræver ret meget tid, plads eller materialer.

Kransene er nemme og hurtige at lave og børnene kan sagtens være med. Min søn på 6 år var med til at lave kransene. Skrællen kan gemmes et par dage, hvis man ikke spiser clementiner nok på en dag :-).

Julepynt at clementinskræl - Næsten færdig
Julepynt at clementin skræl – Næsten færdig

Hvordan

Man skal bruge nogle clementiner, ståltråd og et bånd. Alternativt kan man også bruge skræl fra appelsiner.

Riv clementin skræl i små stykker. Jeg synes, det bliver fint, hvis stykkerne er i næsten samme størrelse. Tag et stykke ståltråd og stik ståltråd igennem et stykke skræl ad gangen. Jeg har vendt skrælle stykkerne ens, så den orange side hele tiden vender samme vej hele kransen rundt. Sæt det antal skrælle stykker på, så det passer med den størrelse, kransen skal være. Form en cirkel og sno ståltrådsenderne sammen. Lav en løkke af ståltråd og sæt et bånd evt. med en sløjfe på kransen ovenpå ståltrådslukningen, så lukningen er skjult.

Nu er kransen klar til juletræet.

Jeg er lidt vild med at lave julepynt af genbrugsmaterialer. Tanken er god synes jeg. Har du flere ideer til genbrugsjul?

Rigtig god fornøjelse og god december

Krans på juletræ
Julepynt af clementin skræl

Der er meget mere jul på bloggen. Tjek den nemme risengrød, der laves i mikroovn eller måske har du lyst til at blive inspireret til fine hjemmelavede til og fra kort.

Følg By Schlagelberger på facebook.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.