En lille søstjerne i Bønnerup

Hvad skal vi lave i ferien?

Hvad skal vi lave i ferien? Brug en hyggestund på at lave en liste med alles ønsker til ferien. Både store og små ønsker – vær gerne kreativ.

Sommerferien er forbi. Vi har haft en lang dejlig sommerferie og jeg har været så heldig at have mine børn hjemme i 4 uger. Jeg elsker at have alle drengene hjemme hos mig og leve i slow tempo det meste af tiden.

Gudenåen
Et kik ned ad Gudenåen.

Ferie ønsker


Alle har nogle ønsker og forventninger til, hvad skal vi lave i ferien? og det gælder ikke kunne sommerferien. Derfor fandt jeg ud af, at det er en god ide at få alle disse ønsker og forventninger delt med hinanden og skrevet ned. På den måde bliver alle lyttet til. Det er ikke sikkert (det er faktisk helt sikkert), vi ikke kan opfylde alles forventninger. Men vi kan helt sikkert opfylde nogle af dem. Det kan også handle om, at man måske ikke kan komme til Spanien med sin mor, men hvad er det helt præcist, man gerne vil i Spanien? Er det at bade i en pool? Jamen, så kan vi tage i vandland i Danmark. Det er selvfølgelig ikke det samme, men det er en måde at imødekomme børnenes ønsker på.

Gjerrild Klint
Gjerrild Klint

At lave en ønskeliste

I starten af sommerferien satte vi os ned med lidt lækker snack og lavede en ønskeseddel til sommerferien.

Vi sidder sammen og kommer med en masse ideer til, hvad man kunne ønske sig at lave i sommerferien. Det kan være alt fra en tur i Ree park, picnic i skoen til at spise kæmpe is. Alle bud er velkommen. Børnene får lov at komme med, alle de ønsker de har og jeg kommer med mine. Når jeg nævner små ting som at bage en kage, spille ludo, male på sten, strandtur, se en ruin, så forsætter drengene med ønsker, der er i samme stil. På den måde får vi ting på listen, der ikke er specielt dyre eller krævende, men som skaber en oplevelse og et samvær, der er skønt.
Ønskerne skriver jeg op på en liste med navn ud for, så vi kan se hvem, der har lyst til at lave den pågældende aktivitet.

At vælge


Til sidst læser vi ønskerne igennem og vælger dem ud, vi allerhelst vil lave og som er mulige at gennemføre. Det er ikke sikkert man kan tage i 12 forlystelsesparker, men måske kan man komme i en og bage en kage og cykle en lang tur og låne et sommerhus. Hvis børnene har været med til at ønske tingene, oplever jeg, at de er engagerede og glade, for de ting vi laver. Store som små.

Vores Sommerferie-liste:

HvemØnskerKalenderTjek
X,F Randers Regnskov
X,FOvernatte hos min kusine **
X,F,ORacer løb *
X,F,OHygge aften med film og slik*
XSkov / strand tur med picnic *
FCykeltur langs Gudenåen til Fladbro**
X,F,OSommerhus **
X,FVikingetræf (Evt. Moesgård)
X,F,ODjurs Sommerland (September – Familiedag)*
X,FSove i telt **
FKøbe skoletaske*
X,FGl. Estrup
X,F,OSpise gammeldags is *
XBesøge nogle dyr på en gård
X,FFregatten Jylland **
FMosebrugs museum
X,F,OSe Alladin i biografen**
X,FKalø Slotsruin
X,F,OGivskud – familietur**
X,FWater and Welness i Randers **
X,F,OFisketur med net **
X,F,OSpille spil*
X,F,OLave en døgner*
X,F,OFejre to fødselsdage **
OBesøge venner af familien **
FBage kage*
OSpise kinesisk **
X,FMale på sten*
X,F,OTur til stranden **
X,FLegeplads*
X,F,OSe Løvernes konge i biografen **
OFisketur uden søskende

Som det fremgår af listen, er nogle af aktiviteterne skrevet ind i kalenderen, resten er bare skrevet op og så tager vi det hen ad vejen. Nogle aktiviteter nåede vi ikke i denne ferie. Men så har vi inspiration til weekender og andre ferier.

En lille søstjerne i Bønnerup
En lille søstjerne.

Det fungerer rigtig godt hjemme hos os og det er så hyggeligt at sidde og finde på ønsker. Skulle der poppe et par nye ideer op undervejs, kan man jo bare skrive dem på.

Efterfølgende har vi talt om, hvad der bare var det aller bedste, sjoveste, hyggeligste, sejeste vi har lavet. Og jeg blev overrasket over, at teltturen var en klar nummer 1, sammen med overnatningen hos min kusine. Jeg havde jo nok regnet med at grand finale på ferien, der var en tur i Givskud, ville være det allerbedste. Men hvor er det dejligt, at det ikke nødvendigvis er det dyreste og det mest krævende, der er favoritten.

Rigtig god ferie til jer alle.

Isvaffel i Bønnerup
Is skal der til!

Vil du læser om flere ferie planer så klik her.

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.