Halloween snack

Den ultimative guide til en uhyggelig halloween fest

Her får du den ultimative guide til at planlægge en vellykket halloween fest.

Indlægget er en del af Halloween serien hos Bloggers by Heart og jeg laver dette indlæg i samarbejde med andre bloggere hos Bloggers By Heart. Har du lyst til mere halloween, så kik forbi nogle af de fantastiske bloggere, der er med i Bloggers By Heart’s halloween serie.

Lige om lidt er det den 31.10 – halloween! Og så på en lørdag – hvor heldig kan en halloween-fan som jeg, lige være.

Jeg har planlagt halloween fester for børn og voksne i mange år og jeg er bare vild med det. Her deler jeg ud af nogle af mine tips, gode ideer og inspiration til en uhyggelig, skrækkelig, frastødende, sjov og uforglemmelig aften.

Knogle hånd
De voksne kan også være bange…..

Det hele starter med en invitation….

Invitationer er sjove at lave til halloween, fordi der er mulighed for spas og kreativ udfoldelse. Invitationen skal dog også give en masse praktisk information, samtidig med invitationen er en slags teaser, der fortæller, hvad gæsterne kan forvente.

  1. Praktisk information er selvsagt dato, tidspunkt, adresse. Men det er også om festen afholdes ude eller inde, udklædning og gerne med forslag, hvad serveres der – aftensmad (roadkill) / kaffe og kage / cocktails / eller….. , skal gæsten selv have noget med.
  2. En invitation til Halloween kan ligeledes fortælle noget om den type fest, der afholdes. Hvor formel bliver festen? Er det en løssluppen abefest, eller er det mere Emma Gad stil?
  3. Der er flere muligheder, når invitationerne skal uddeles – Facebook, Sms, mail, mundtligt, et ægte brev med posten m.m.

kostume

Det skaber et gennemført setup, hvis alle er udklædte. Mange synes, det er sjovt at få lov at gå all in på uhyggelig udklædning for en aften og nogle (heriblandt mig) starter gerne i god tid med at overveje årets udklædning. Der er masser af muligheder for at købe et færdigt kostume, som kan være sjovt og uhyggeligt. Men det er nu også vældig sjovt selv at kaste sig over projektet og det behøver ikke kræve, man er uddannet syerske eller designer.

Maleficent
Maleficent med grønne ben og horn – HELE aftenen!

Forslag til udklædning som jeg har afprøvet: Ravn, Medusa, Maleficent, sort engel, heks, død nonne og i år står den vist på mumie og isdronning.

Nu er det ikke alle, der er helt vilde med at være fuldbåren heks eller zombie for en aften. derfor kan det være en fordel at have en kurv til at stå med et par hatte, horn, vinger m.m.

Menu

Til en Halloween fest kan man servere en (u)lækker 3 retters, snack, cocktail, kaffe og kage eller hvad man nu måtte have lyst og overskud til.

Her er et forslag til en vegetarisk halloween menu.

Velkomst drink

En velkommen sjus, giver værten / værtinden mulighed for liiige at blive færdige med det sidste som (for mit vedkommende…) bad, støvsugning, bagning, opvask m.m. Men det er også en hyggelig måde lige at få hilst på hinanden med et glas med noget, der sætter den uhyggelige og sjove stemning fra starten af.

Det kan være en bowle med punch og en afhugget hånd (plastic handske med frossen rabarbersaft – smager skønt med vodka eller gin og danskvand). Eller fine cocktail glas med noget grønt (champagnebrus – vodka karamel og grøn sodavand) og en sprøjte med blod stukket ned i glasset (en rød saft af en slags gør det fint ud for blod og vil også falde i vegetarens smag). Sukkerkant i sort, rød eller grøn gør sig godt.

Det er en god ide altid at tænke en alkoholfri udgave med som et alternativ.

Velkomst snack

Brækkende græskar
Brækkende græskar

Heksefingre laves ofte af småkagedej, men de kan også laves af pizzadej med negle af mandler og tomatsovs som blod og bruges som snack. Evt. serveret med lidt flødeost med krydderurter. En anden mulighed er det brækkende græskar med guacamole og nachos. opskriften på brækkende græskar findes her.

Forretten

Som forret er det helt oplagt at servere en lækker græskar suppe. Den kan laves dagen før eller hentes op af fryseren, farven er smuk og passer så fint til halloween temaet. Server evt. hjemmelavede jordskok chips eller brød croutoner til, samt cremefraiche eller flødeskum. Opskriften på græskarsuppe findes lige her.

Græskar suppe til halloween
Græskarsuppe med persille drys

Alternativt kan kan orange suppe med appelsin og chili bruges og her findes opskriften på bloggen lige her.

Hovedret

Fyldte gule peberfrugter ligner små græskar, hvis man skærer et ansigt og sætter toppen med den grønne stilk på. Opskriften på fyldte peberfrugter finder du lige her. Husk at vende peberfrugterne på højkant. Hertil kan der serveres bagte rodfrugter i fad. Rodbeder laver en smuk rød blod farve. Salat med langtidsbagte græskar skiver på en bund af blandede salatblade er bare lækker.

Dessert

Her er der masser af muligheder for ulækre, sjove og gruopvækkende kager. Kranie kagen har været et fast indslag hvert år til halloween hjemme hos mig. Mangler du inspiration kan jeg anbefale et kik forbi Bagvrk.

Kranie kage med flormelis drys
Kranie kage med flormelis drys

At skabe den rette stemning

Masser af spindelvæv, skeletter, spøgelser, blod, orme, sorte lys og et par afhuggede lemmer skal der til.

Sørg for en afdæmpet belysning og masser af sorte stearin lys. Uhyggelig musik skaber den rette stemning, men bør begrænses til, når gæsterne kommer og ude på toilettet, da det ellers kan udvikle sig til lidt af en party-killer.

Toilettet er et kapitel for sig selv…… Fredag den 13….. Så behøver jeg ikke siger mere, vel? Et rød håndaftryk på spejlet, badeforhænget og håndklædet, en afhugget hånd (plastic er så fint, ingen grund til at overdrive) i håndvasken, uhyggelig musik og levende lys ….

I Køkkenet kravler der selvfølgelig kakerlakker op ad væggene. Man kan købe kakerlakker i plastic på nettet og de sættes fast med dobbeltklæbende tape.

I et diskret hjørne kan der ligge en sort sæk i en mistænkelig facon med gaffa tape viklet om…. (brug avispapir i den sorte sæk til at forme noget, der ligner en menneskekrop).

Et lille sparetip: Efter halloween kan der købes billige halloween artikler i diverse supermarkeder, så udsmykningen er klar til næste år.

Udsmykning ude

Der må være et græskarhoved med lys i, der byder velkommen. Har du børn, så sæt dem i sving med at producere græskar hoveder. Det er en hyggelig efterårsaktivitet.

Halloween pynt ude
Velkommen, hvis du tør….

Hvis der er plads så lav en lille gravplads med masser af gravsten (de kan købes færdiglavet i de fleste supermarkeder i disse dage eller lav dem selv af flamingo plade, der kan købes i blandt andet Jem&Fix og spraymaling i stenfarve). Der kunne da også lige kravle et skelet op ad jorden….

Et spøgelse med lys, laves nemt og hurtig af en kost, en ballon, et lagen med sorte øjne og en lyskæde under lagnet.

Til sådan en halloween fest må det forventes, at der kommer et par hekse eller flere og de vil helt sikkert gerne vide, hvor deres koste skal parkeres. Det kan klares med et koste-parkerings-skilt.

Borddækning

Der findes et utal af muligheder, når bordet skal dækkes. En sort dug med hvide spindelvæv, lidt kryb eller knogler drysset med rund hånd, så er man nået langt.

Bordkort uden navne, så gæsterne selv må bestemme, om de mest er en heks, varulv, mumie, vampyr, gammel krage, den usynlige mand og et bordkort med teksten: hvem er du?

Den døde mand på buffeten – Eller måske skal man nøjes med noget, der ligner….. Et par gamle bukser og en gammel skjorte, flæns det op og stænk lidt rød maling på. Skåle og fade stilles ned i den døde mand. Skulle du ligge inde med et zombie hoved er dette den helt rette placering – altså i toppen af skjorten. Medister er fine tarme.

Underholdning

Bedst udklædte – en gammel kending. Men det kunne i denne anledning også være den mest skræmmende, gennemførte, ulækre eller sjove. Ja der kan findes en kategori til hver en gæst, hvis man ønsker det.

Stemmeseddel til voksen halloweenfest
Stemmeseddel i det rette halloween look

Spådomssedler – En skål med sammenrullede spådomssedler (vaskede i te og brændt i kanten og bundet med røde silkebånd). Gæsterne kan nu trække en seddel efter tur, eller som man nu lyster det. På sedlerne står der ting som: Inden for de næste 5 minutter har du sagt ordet ormegård, de syv små dværge eller kongekrone 5 gange. Slå på glasset og hold en tale på to minutter om vampyrer og udviklingen i dansk fiskeri. Giv en krammer til tre af de andre gæster. Gå ud i køkkenet og hent det beskidte service og sæt det tilbage på bordet (uden af fortælle andre hvorfor). Skål og sig god påske. Læg søde sedler i naboens postkasse. Eller find på noget helt andet. Det kan være en sjov leg, der kan skabe noget godt grin.

Jeg ønsker alle en herlig skræmmende og sjov halloween

Der er meget mere halloween på bloggen. Bare kik med her og bliv inspireret til halloween snack, kage, sjov børnehalloween eller en (u)hyggelig fest for de voksne.

By Schlagelberger er både på facebook og instagram og du er meget velkommen til at følge med.

I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts serie, når næste indlæg udgives hos Camillacecilie.dk kl. 9.00. Jeg glæder mig til at læse med. Forrige indlæg i Halloween serien var Didde Plet med et spændende halloween indlæg.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.