Gjerrild klint

Gjerrild Klint

Da vi alligevel var på Norddjurs, måtte vi lige et smut omkring Gjerrild klint, der helt sikkert er et besøg værd. Den ligger på Norddjurs nord øst for Gjerrild. Langs denne kyst findes der flere fine klinter med hver deres særpræg. Gjerrild er kendetegnet ved ler klint og strand med afrundede sten. Her kunne drengene finde mange flotte sten. De kom i rygsækken og med hjem.

Gjerrild klint

Vi valgte at gå langs stranden for foden af den op til 20 meter høje klint. Det var imponerende at gå med den stejle væg på den ene side og havet på den anden. Naturen, lyset og farverne er virkelig særpræget og smukt.

Valmuer ved Gjerrild Klint

Da vi kom lidt væk fra den lille parkeringsplads var der ingen mennesker og vi havde naturen helt for os selv. Vi talte om, at man ikke måtte gå i klinten, da den ikke er sikker og kan skride – især efter de sidste store regnskyl, der har været.

Træ på stranden

Egentlig var vores plan at gå langs stranden og finde et sted vi kunne komme op over klinten, så vi kunne nyde udsigten fra toppen. Det sted fandt vi ikke…. Så vi måtte samme vej tilbage. Men det var helt ok. I rygsækken havde vi lidt proviant, så turen tilbage gik fint. Vi tog en lille pause og sad på stranden og snakkede.

Her yngler en bestemt svaleart, der hedder digesvalen. Dem hilste vi på. De bor i huler inde i klitten.

Digesvalens rede huller.

På sådan en gåtur får man snakket en masse om naturen, istid, sten, planter, kranier, fugle, skibe og vi fik digtet et par historier. En dejlig lille udflugt med Xander og Felix, der fik oplevet noget lidt anderledes dansk natur.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.