Yakokse i Givskud Zoo

Givskud Zoo

Et besøg i Givskud Zoo var på vores ønskeliste i år. Og derfor tog vi en tur til Givskud – drengene og jeg sammen med noget familie. Der var ret mange mennesker, vejret var skønt, selskabet hyggeligt, drengene var glade og jeg for vild imponerende mange gange. Både på vejen derned og inde i selve parken for jeg vild – som jeg plejer. Men vi fik set nogle dyr og det var en dejlig tur.

Det første dyr vi stødte på, var de prægtige elefanter.

Elefant i Givskud Zoo
Elefant i Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan man have sin bil med ind i selve parken. Der er forskellige områder, hvor man kan parkere sin bil og derfra gå rundt og se på dyrene. Der er også områder, hvor man kan køre rundt blandt dyrene (på grus veje) og man kan købe en cd ved indgangen, som man kan høre, mens man kører igennem områderne og på den måde få information om, hvad man ser. Cd’en er meget børnevenlig.

Hos løverne kører rundt i sin egen bil. Husk at lukke vinduerne!

Løvinde i Givskud Zoo
En smuk Løvinde

Frokost

Mad og drikke er vigtigt, når man er afsted med børn. Og sandelig om man ikke kan få rigtig vegetarmad i Givskud Zoo. Hvilken lykke.

Vegetar frokost i Givskud Zoo
Vegetar frokost

Til mad og drikke hører også eftermiddags kaffen, der blev indtaget ved en kæmpestor sej legeplads.

Is i Givskud Zoo
Sådan ser en Isvaffel ud i Givskud Zoo

Zootopia – Dinosaur park

Efter vi havde set en masse levende dyr, kom vi til Zootopia – Dinosaur parken.

Givskud Zoo dinosaur Park
Indgangen til den ret seje dinosaur Park

Her går rundt mellem en masse forskellige dinosaurer. Så vidst vides er de alle modeller – vi blev i hver tilfælde ikke ædt! Men imponerende er det og det giver et godt indtryk af, hvor store disse skabninger var. Med tre drenge har jeg læst en del om dinosaurer, så det var sjovt at se dem næsten live. I Dinosaur parken er der også mulighed for at hugge fossiler ud, læse om dinosaurer og se kranier og andre knogler.

Dino i Givskud Zoo
En meget farlig dino har fanget min søn! Eller måske holder de bare lidt i hånd eller… øh klo

Udstilling om istiden

Og nej desværre, det er ikke vaffelis, der menes.

Det er en spændende udstilling, der fangede mine de to mindstes opmærksomhed. Vi gik en ekstra runde inde i teltet, hvor man kunne se, prøve, røre og læse. Udenfor mødte vi en mammut med sin unge!

Mammut i Givskud Zoo
Mammut i Givskud Zoo´s dinosaur park

Normalt er jeg ikke meget for zoologisk have, fordi jeg bliver så ked af at kigge på alle de dyr, der sidder der bag tremmer. På den anden side kan jeg bestemt også se værdien i, at mine drenge lærer om dyr. Både for at tilegne sig viden om dyr, men selvfølgelig også for, at de forstår, at vi har et ansvar for vores jord og dens arter. Givskud Zoo er for mig et godt bud på en måde at formidle viden om dyr, samtidig med at dyrene har det forholdsvis frit og godt.

Fokus på plastik

Jeg kan godt lide, at Givskud Zoo benytter sig af muligheden for at informere om og agitere for vores miljø. På billedet herunder er det plastic, der er fokus på. Det er en midlertidig udstilling, de har kaldt Plasticplaneten.

Plastik Planeten i Givskud Zoo
Plastikplaneten

Praktisk om Givskud Zoo

Parken blev grundlagt i 1969. I starten havde Givskud Zoo kun løver og jeg kan huske, da jeg var lille hed det Givskud løvepark. I dag er der mange forskellige slags dyr.

Adressen er: Løveparkvej 3, Givskud, 7323 Givskud. – At komme med kørevejledninger vil jeg i den grad afholde mig fra, da jeg på ingen måde selv kørte den lige vej derned. Men tjek det ud ved at klikke på dette link: Givskud Zoo

Her kan du også læse om åbningstider, program, købe billet og se priser.

Giraf i Givskud Zoo
Der er ikke noget som en flot giraf.
Flodhest i Givskud Zoo
Sød lille flodhest
Bamse bjørne i Givskud Zoo
Bamse bjørne
Rød panda i Givskud Zoo
Den røde panda var ret svær at få øje på

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.