Naturen i smuk forvandling

Et nyt år

Et nyt år – en ny begyndelse? Nye drømme, nye mål. Eller måske en revision af det, der allerede er. Hvad skete i 2019? Hvad var godt, hvad blev jeg færdig med og hvad skal der forsat arbejdes med og skal der helt nye ting på tapetet?

Det er ikke kun ved årsskiftet jeg reflekterer over, hvad jeg ønsker at opnå. Det gør jeg løbende og gerne ved sommerferien eller i forbindelse med store omvæltninger. Men også hvis noget kommer til mig. Det kan være situationer, der bliver ved med at sætte de samme mønstre i gang. Jamen så skal jeg jo se på, hvad det der univers forsøger at lære mig.

Smuk solnedgang
Smuk solnedgang – tid til eftertanke

Stræben

Kan man min stræbe for meget efter at være en bedre version?

Det kan man måske godt. Man kan jo løbe så stærkt, at man ikke får sin sjæl og sit hjerte med, i det man gør. Jeg oplever en grundlæggende stræben efter hele tiden at søge indsigt og udvikling. Det kan være hårdt og jeg kan have brug for en pausen ind i mellem. Men jeg vender altid tilbage til en stræben efter at blive den bedste Lise jeg kan være. Lyder det en smule frelst? Det er ikke sådan, jeg tænker det. For det er en stræben uden mål. En uendelig stræben. Jeg opnår aldrig perfektion som menneske og mit nirvana bliver næppe efter dette liv. Men at have en intention om forbedring er nok for mig. Et ønske om forståelse, tillid, bevare eller opnå et roligt sind, kunne mærke egne behov, værdier og følelser. Det er et evigt projekt, hvor jeg højst kan ønske at blive bedre, men aldrig bliver færdig. En bedre mor, en bedre kæreste, en bedre veninde og en bedre del af en familie og en bedre Lise for mig selv.

Her og nu

Skal jeg være lidt mere konkret, har jeg en intention om at hvile mere i mig selv og turde stole på min egen intuition og mit værdisæt. Ofte har jeg rådført mig med mine omgivelser (og de har mødt mig med omsorg og velvilje), eksperter og google. Og hvor kan jeg dog blive forvirret og få svært ved at mærke mit udgangspunkt. Det område jeg vil kaste mig over her og nu.

Keepers i 2020

Der er keepers fra 2019, der klart skal følge mig ind i det nye år. Ting jeg allerede er godt i gang med at arbejde på.

Proces og accept er to kodeord for mig i mit liv. Både når det kommer til mit indre liv, men i høj grad også i relationer. Vi er alle, der hvor vi er i livet og det er der sikkert en grund til. Man kan så let tænke, hvad andre dog skulle, burde, kunne gøre, men det er ikke min sag at dømme andre, for jeg kender ikke deres grunde, tanker og ressourcer.

Livet er fuld af muligheder for at udvikle sig til en bedre udgave af den person man allerede er, hvis man altså ønsker det. Det er en proces, hvor jeg er nød til at give plads og lade det tage den tid det tager for at opnå nye indsigter. Min fornuft kan måske se den oplagte rette vej eller den mest fornuftige løsning, men er mit hjerte ikke med, bliver det svært for mig at handle. Mit hjerte har brug for at forstå og være med, får jeg kan tage det næste skridt. Det giver nogle skrammer. Men skrammer er også at leve. Og som bekendt: Hvo som intet vover, intet vinder.

Mælkebøtte
En glad sol

Godt (nyt)år

De sidste år har jeg været gennem mange livs-omvæltninger, der har tvunget mig til at se anderledes på mange ting og opstille nye mål. Det har været en tid, hvor jeg skulle lande på mine ben, finde tilbage til mig selv og finde en ny mig selv. Virkelig hårdt arbejde. Mit håb for 2020 er en mere lyst betonet selvudvikling.

Et hurtig skud fra hoften – 2020 ord: Glæde, leg, grin, mod, løssluppenhed, natur, kreativitet, meditation, overskud, yoga, tryghed, og kærlighed.

Har du lyst til at dele dine tanker for 2020, så skriv meget gerne en kommentar. Jeg vil se frem til at læse om dine tanker, mål, intentioner, 2020 ord og ønsker.

Jeg ønsker dig et rigtig godt nytår og et rigtig godt år.

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.