Snitteri

Det grønne juleværksted

Randers Naturcenter har netop haft et arrangement, der hedder Det grønne juleværksted. Her kunne man komme forbi og snitte nisser, mus, “Rudolfer”, lave dekorationer, pileflet m.m. Alletiders jule aktivitet.

Grøn juleværksted hos Randers Naturcenter
Det grønne juleværksted hos Randers Naturcenter

Min yngste søn og jeg var et smut forbi. Trods meget regn, var det bare så hyggeligt. Vi lagde ud med lidt sødt og begav os derefter ud i vejret og så på naturcenterets dyr. Den oprindelige plan var, at vi skulle have lavet en juledekoration til vores kalender lys, men allerede ved det første telt vi kom til, var de i gang med snitteriet og det kunne vi bare ikke sige nej til. Derfor kom vi hjem med en nisse og en halvfærdig julemus i rottestørrelse. Vores kalenderlys mangler stadig en dekoration at stå i, men mon ikke vi finder lidt ler og gran inden den 1. december.

Lidt praktisk

Alle materialer, man skulle bruge, var til rådighed på nær kalenderlys. Der var ansatte, der stod klar til at hjælpe med gode råd og ellers lå der udførlige vejledninger med foto. Lige til at gå til.

Det meste foregår udenfor og i lørdags viste vejret sig fra sin ret fugtige side. Heldigvis var der sat store telte op, hvor man kunne stå i tørvejr og udfolde sig kreativt. Blev det lidt for fugtigt eller meldte lækkersulten sig kunne man gå ind og få en portion æblekage og en kop kaffe eller saftevand. Arrangementet var gratis.

Efter lukketid
Efter lukketid

Randers Naturcenter ligger i skønne natur omgivelser lige op ad Gudenåen. Der ligger desuden et fulgetårn lige ved siden af med masser af oversigts plakater med forskellige fugle samt en fuglekikkert. På naturcenterets grund græsser søde geder, man må gå ind til og klappe, hvis de vil (gederne altså). Indenfor er der masser af udstoppede dyr og det er meget interessant at kigge på dem og komme helt tæt på en ræv eller en krage.

Helt klart et besøg værd.

Måske kender du et rigtig godt sted man kan tage hen og være jule-kreativ på udendørs måden. Jeg bliver glad, hvis du har lyst til at dele det i en kommentar nederst på denne side.

Læs mere om Randers Naturcenter her.

Måske har du lyst til at læse lidt om vores cykeltur til Fladbro. På vi cyklede langs Gudenåen og lige forbi Randers Naturcenter.

Følg By Schlagelberger på facebook.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.