Rigtige ægte bøger og mapper af papir - like

Den store eksamen for forældre-lærervikaren

Puha det har været hårdt! Ja, jeg siger det bare. Den her hjemmeundervisning trækker sørme godt nok tænder ud på mig. Jeg føler dagligt, jeg er til den store eksamen for forældre-lærervikaren og at jeg dumper hver dag.

For meget fjernstyret for forældre-lærervikaren

Ros til lærerne

Jeg må fluks lægge ud med at sige at skolen og lærerne er virkelig engagerede og kreative. Børnene får mange lektier for og skemaet er vel fuldt dækket ind. Lærerne er dygtige til at bruge de it muligheder, der er og de laver også sjove opgaver, hvor børnene skal spille spil, bevæge sig og lave praktiske opgaver.

Den mest imponerende indsats fra lærerne er dog deres tålmodighed i forhold til alle mine mails og telefonsamtaler med spørgsmål om it og usikkerhed omkring den store eksamen for forældre-lærervikaren.

It udfordringen

Vores it udstyr kan sælges som en antikvitet. Med it udstyr mener jeg en ældre I-phone med personlighed og en meget træt Mac, der sidst blev opdateret, da man brugte runer og som er ved at kaste op af en overfyldt harddisk. Jeg tror faktisk, der er gået orm i alle vores æble produkter. Min it viden kan på ingen måde kompensere for udstyrets mangler. Tværtimod må jeg sige, vi har komplementeret hinanden fint i årerne, der er gået. Altså lige indtil introduktionen af it baseret hjemmeskole!

Min gamle Mac med kvalme, buler og snart klar til museum

Med disse hjemmeskolings tider kom der andre boller på it suppen. Nu bliver der stillet krav til mange platforme som mine it aggregater og viden slet ikke kan leve op til. Og de lever ofte heller ikke op til efterspørgslen.

Utilstrækkelig

Og “leve op til” er kodeordet i min følelse af at dumpe hver dag. Det går lige i min kroniske følelse af utilstrækkelighed og lige på mor området!!! Av. Min angst aktiveres og jeg har fået intra fobi. Vi var ellers så gode venner før…. Altså intra og jeg.

Intra fobi

Jeg gør mit bedste i forhold til børnenes skolegang og det plejer at være godt nok. Lektierne er som udgangspunkt lavet til tiden. Det kan selvfølgelig smutte, ligesom som det kan for alle andre. Men nu kan jeg simpelthen ikke gøre det godt nok. Det kan jeg bare ikke! Fordi jeg mangler it udstyr, jeg mangler it viden og jeg har tre børn og jeg kun er en mor. Nøj, det har været svært at erkende. At det er tingenes tilstand og acceptere det niveau jeg nu engang kan levere.

En løsning

Men jeg håber, jeg er ved at være nået dertil. Og hvordan? Jeg har lavet klare aftaler med lærerne om, hvad vi kan lave. Der er sat tid på, hvor lang tid vi kan og vil bruge på det. Og mine søde veninder fortæller mig, at det er ok og at de også er udfordrede og ikke når det hele.

Nåh ja, og så kan vi jo bruge rigtige ægte bøger af papir. Dem der uden kodeord, hackerangreb og hvor for meget trafik ikke lukker dem i. De er nu smarte og driftsikre.

Bøger af papir, der aldrig bliver hacket – er jeg mon bare lidt gammeldags?

I denne tid er vi alle pressede følelsesmæssigt og praktisk. Men jeg VIL, at vi har en god, tryg og glad tid sammen. Netop fordi vi er pressede, er det helt afgørende vigtigt for mig, at vi har det godt.

Men hvor må der være andre familier, der er langt mere pressede, end vi er. Og hvor må det være svært for dem. Jeg håber, alle børn bliver samlet op fagligt bagefter og har bibeholdt deres nysgerrighed og motivation for at gå i skole.

Men hvad med børnene?

Mine børn? De hygger sig. De mærker ikke meget til mine timelange kampe med it. Heldigvis er mine børn cool og glade. De er (var) godt med fagligt og de synes matematik-fessor er sjovt og læser bøger helt frivilligt. Så det går jo nok endda. Meeeen de glæder sig til at komme i skole igen og den ene glæder sig ligefrem til timerne. Mon jeg skal tage det som et vink med en vognstang? At mine evner som forældre-lærervikar ikke kommer op på siden af en uddannet lærer. Det er vel ok.

Lad børn være børn, lad forældre være forældre og lad lærere være lærere. Det er nok sådan, det fungerer bedst hjemme hos os.

Nu får vi det bedste ud af denne situation. Børnene og jeg får mange dejlige timer sammen og vi lærer nye ting sammen.

Hvordan går hjemmeskoling hos jer? Har I oplevet udfordringer og hvordan har I klaret dem? Eller måske har I bare nået det hele? Smid endelig en kommentar.

Hvis du har lyst til at læse mere om, hvordan corona pandemi og nedlukningen af Danmark har påvirket mig, så kan du læse dette indlæg, der hedder: Angst og livsglæde.

Følg By Schlagelberger på Facebook og Instagram og få besked, hver gang, der kommer et nyt indlæg på bloggen.

3 Comments

 • Louise Møller

  Hej Lise

  Ikke de store hjemmeskole udfordringer på havnekajen, da vi ikke har børn. Men jeg forstår godt dine bekymringer med at skulle være lærervikar i disse dage.

  Men jeg er sikker på at dine drenge får en masse ud af både de lektioner skolen har tilrettelagt. Og helt sikkert også noget ud af timerne i ‘livets skole’.

  Pas nu godt på dig selv og familien

  Kh
  Louise

  • Schlagel

   Hej Louise. 1000 tak for din tiltro. Det var en drøj omgang at nå til erkendelsen af, at jeg ikke kan være frk. perfekt lærervikar ;-). Men nu er vi ved at være der og vi nyder dagene sammen og finder på sjove og nogle gange lærerige ting. Og ja livets skole er vel den vigtigste.
   Kh Lise

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.