Knogle hånd

Den meget uhyggelige slikjagt

Lige på falderebet inden halloween kommer her lidt inspiration til at lave en skattejagt. Den meget uhyggelige slikjagt kan selvfølgelig også bruges til en børnefødselsdag eller andet.

Det følgende er en beskrivelse af vores halloween slikjagt i år, samt en vejledning. Jeg håber, det kan blive til inspiration.

Det er meget vigtig at tænke på børnenes alder og mod. Det er jo ikke meningen, de skal skræmmes fra vid og sans.

Heksen Hanne

Heksen Hanne kommer hjem til os, hvert år til halloween og hvert år stjæler hun børnenes slikposer. Oprindelig kom Heksen Hanne hos min kusines familie, men da deres datter blev større, var vi så heldige eller uheldige at arve hende. Vi ser hende meget sjældent og desværre fik vi heller ikke hilst på damen i år. Det var nok ellers på sin plads med et alvors ord – sådan at sjæle slik fra børn, hvad ligner det?

Der er visse elementer i min halloween skattejagt, der går igen år efter år. For eksempel Den Hvide Vandrende Sten, der er en ‘figur’, vi opfandt lidt ved et tilfælde til en anden halloween. Desuden starter vi altid med, at jeg beder en af børnene om at hente kurven med slik. Kurven bliver fundet og den er tom! Ingen slik. Men der er et brev fra Heksen Hanne.

Heksen Hannes brev
Heksen Hannes brev

I brevet står der noget i denne stil:

Kære små kravl

I troede vel ikke, jeg havde glemt jeg i år? Bare rolig – det har jeg slet slet ikke….. Og jeg har selvfølgelig stjålet jeres slik. Børn har ikke godt af slik, så det spiser jeg sammen med mine hekse veninder. Uhm det bliver dejligt.

I kan dog få jeres slik tilbage, hvis I kan skaffe mig den ting, jeg har mistet:

Telefon nummeret til min troldekæreste (han ringer aldrig tilbage)

Jeg har mistet tallene, da jeg fløj en tur på min kost. På kortet kan I se den rute jeg fløj. Og jeg tør altså ikke gå ud og lede, når det er mørkt!

Desværre kom jeg til at kaste lidt op på kortet, men jeg er sikker på I kan finde det alligevel.

Det er sejt, hvis børnene selv kan læse noget af kortet.

Heksen Hannes meget uhyggelige slikjagt

Børnene skal nu finde kortene i to skåle med bændelorme og hekseopkast. Der er lagt 2 kort i den ene skål og 1 i den anden skål. Når de tre kort dele er fundet, kan man se, der mangler en del. På kortene er der tegnet det næste sted, de skal gå hen.

Ude i den meget skræmmende og mørke rædsels carport skal de finde en guld mønt hver, der om lidt skal bruges til at købe noget af den Hvide Vandrende Sten.

Den hvide Vandrende Sten eller en anden slags skræmmer springer frem og tilbyder en byttehandel. Det manglende stykke kort med hekse kærestens telefon nummer (han bliver sikkert meget glad….) og en metaldetektor.

På kortet kan de se, hvor de skal søge med metaldetektoren. De ved ikke, hvad de skal lede efter. Jeg havde gemt tre ens nøgler i nogle småsten og børnene brugte metaldetektoren på skift. Og det lykkes endelig trods regn og mørke at finde den ene nøgle.

Her ligger de tre nøgler gemt
Her lå de tre nøgler gemt

Frem med næste kort stykke og her er vist en bestemt dør, bag hvilken der befinder sig en meget gammel kuffert, der er låst. Men heldigvis passer den fundne nøgle til kufferten og 9 slikposer åbenbares til stor juble og glæde.

Forberedelser til den meget uhyggelige slikjagt

Brevet og kort

Brevet fra Heksen Hanne skrives med en andeledes skrift. Man kan også finde en skrækindjagende skrifttype på sin pc. For at give brevet et hekset look brændes det i kanterne (gør det udenfor eller hold meget over vasken). Hvis papiret tørres over med the, får det en gammeldags brun farve og til sidst skal det evt. krølles lidt.

Der skal også tegnes nogle kort: En carport. Stedet hvor den hvide vandrende sten eller anden slags skræmmer findes. Stedet, hvor nøglerne er gemt og endelig stedet, hvor slikket er. Husk at skrive tal på hvert kort, så børnene ved i hvilken rækkefølge, de skal gå. Det sidste kort gives til en levende post og bag på dette står Heksen Hannes kærestes telefonnummer. Tegningerne skal ikke nødvendigvis være super gode, for det må godt være lidt svært at gætte, hvor næste post er henne.

Opkast og bændelorme

Lav en skål heksebræk ved at koge noget havregrød og bland det med majs, hundemad eller andet lækkert og lav bændelorme ved at koge spaghetti og bland lidt rød frugtfarve i. Når de delikate blandinger er afkølede, lægges kortene i og det er en rigtig god ide at lægge dem i en lille lukket pose først.
Der er gemt 3 dele kort i skålene. Det kan være en god ide at have plastic handsker klar, så de børn, der gerne vil prøve, men ikke lige har mod på det, kan få tilbudt en løsning.

Hekse opkast og bændelorm
Hekse opkast og bændelorm

Den mørke skrækindjagende carport

Min carport blev inddraget som en nødløsning i stedet for en uhyggelig bunker. Jeg hængte sort stof op langs den ene side i carporten, så den blev lukket af og mørk. I enden hængte jeg mine strimmel (alias forbudt bånd) op, så de skulle sno sig lidt for at komme ind. For at uhygge var der hængt et larmende spøgelse op med røde øjne og en lysenden dæmon, der til hverdag er en gine, der i aftenes anledning var blevet draperet med sort stof og en cykellygte. Læg guldmønter ind, der svarer til antallet af børn.

En hurtig redning af slik jagt
En hurtig redning af slik jagten – den virkede mere skræmmende i mørke

Levende post / skræmmer

Find en frivillig eller overtal en knap så frivillig til at være levende post / skræmmer / eller som hos os: Den hvide vandrende sten. Udstyr vedkommende med det manglende kort og en metaldetektor. Enhver kan blive den hvide vandrende sten, blot man ifører sig en hvid malerdragt, lukker hætten godt til og siger så lidt som muligt. Denne aften var det min teenager søn, der udfyldte rollen.

Nøgler

Grav en nøgle lidt ned. Eller flere for at kunne trække spændingen, hvis den første nøgle findes meget hurtigt. Tjek at nøglerne kan findes af detektor og at detektor er indstillet korrekt.

Slik

Lav en slikpose til hvert barn. Jeg plejer at lave et par ekstra, man ved jo aldrig… læg dem i kufferten og lås den. Man kan evt. bruge en cykelkabel lås, hvis kufferten ikke har sin egen nøgle.

Halloween slik i gammel kuffert
Endelig fundet

Oprindelig var det planen, at børnene skulle ud på en noget længere rute, jeg forventede ville tage ca. 40 minutter. Men desværre regnede det meget overbevisende. Derfor fik jeg fluks lavet den oprindelige lange slikjagt om til en kortere udgave, hvor vi ikke skulle være ret meget udenfor. Men vi bor i et mindre hus, hvor der ikke er mulighed for at lave en indendørs slikjagt, så lidt ud i vejret måtte vi jo og det tog alle med højt humør.

Rigtig god uhyggelig fornøjelse med den meget uhyggelige slikjagt

Se meget mere uhyggeligt halloween tema på her på bloggen. Du kan blandt andet læse min guide til halloween.

Følg By Schlagelberger på facebook


4 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.