Julelandsby

Den meget rummelige julelandsby

Vi har en hyggelig og sjov juletradition, der går ud på at børnene går om bord i kasserne med julepynt og frembringer den meget rummelige julelandsby.

Den meget rummelige julelandsby
Den meget rummelige julelandsby

En landsby med plads til ALLE! Ja, men skulle næsten tro det var utopi. Men hjemme hos os opstår der hvert år, lige omkring december måned, en nybyggerlandsby lige midt i vores stue. Her lever nisser side om side med jomfru Maria og baby Jesus, trolde, pingviner, engle, bambier, og en gylden buddha. Det er et meget harmonisk samfund og de lever i fred og fordragelighed helt nedsunken i julefreden. Faktisk har denne julelandsby mange år på bagen, da den nu er genopstået for noget, der ligner 38. år i træk….. I årernes løb har der været forskellige grundlæggere, forskellige indbyggere (men alle er velkommen) og forskellige placeringer samt forskelligartet arkitektur. Dog har der altid været visse gennemgående temaer som sne, en sø og rød huer i den meget Rummelige julelandsby.

Maria og jesusbarnet plus Buddha
Det glæder mit yoga hjerte, at Buddha er på barselsbesøg hos baby Jesus og Maria

En hvad for en by?

Siden jeg var en lille pige, har jeg hvert år lavet en til tider meget interimistisk julelandsby. Det var sådan en hyggelig juletradition, derfor har jeg givet den videre til mine tre drenge.

I dag kan man jo købe en perfekt flot og færdig nisselandsby i Bilka, men det er altså lidt sjovt at sammensætte den selv af ting fra da mor var barn, en hjemmegjort engel, snevat, et gammelt spejl som sø osv.

En vaskeægte kravlenisse på taget
En vaskeægte kravlenisse på taget

Fri fantasi

I sådan en hjemmegjort meget favnende julelandsby er der plads til leg og fri fantasi. Og nøj jeg har da leget meget med nisser og engle og bambi og en mumie trold… Og mine børn gør det samme i dag. Æstetikken er måske ikke i højsædet, men det er kreativiteten til gengæld. Det er som et dukkehus, der er en hel landsby midt i juletiden.

Sådan en meget favnende landsbys beboere har det med at tage på lange rejser rund i resten og huset og det sker da også at enkelte simpelthen vælger at emigrerer op til 1. salen, hvor de så bliver boende et års tid.

Inspiration

Står du nu og tænker, at du sandelig gerne vil åbne dit hjem for sådan en multietnisk og multireligiøs bebyggelse, jamen så kommer her lidt inspiration til, hvordan man kan gribe sådan en sag an.

Find et egnet sted i børnehøjde og placer en omvendt skål som kælkebakke. Find et gammelt spejl og tryl det om til en skøjte sø (og evt. hjem for nogle pingviner). Brug godt med vat og forklar måske, at det hvide stads hedder sne og det var der masser af i gamle dage. Nu gælder det bare om at fylde på med huse, træer, bænke, lygter, nisser, engle, krybbespil, buddha, dinosaurer, mumie trolde og hvad man nu ellers lige kan finde.

Beboerne i julelandsbyen har skam også julebelysning
Beboerne i julelandsbyen har skam også julebelysning
Voksne kan også lave julelandsbyer
Voksne kan også lave julelandsbyer
Julelandsby anno 2017
Den meget rummelige julelandsby anno 2017

Rigtig god fornøjelse og leg

Laver I julelandsby hjemme hos jer? Og hvordan gør I?

Følg By Schlagelberger på facebook.

Se mere jule inspiration lige her.

Pakkekalender

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.