Butternut

Butternut fritter

En absolut gude spise! Faktisk har jeg kun en dårlig ting at sige om butternut fritter: Der er aldrig nok!!

November er world vegan month og hos blogger fællesskabet Bloggers by Heart markeres dette ved en serie af indlæg med vegansk mad. Dette indlæg er en del af denne serie hos Bloggers by Heart. Har du lyst til mere vegansk mad, så kik forbi nogle af de fantastiske bloggere, der er med i Bloggers By Heart’s vegan serie.

Butternut græskar
Butternut græskar

Hvad skal der bruges?

  • Butternut græskar
  • En god oliven olie
  • Himalaya salt
  • Krydderurt – jeg brugte timian
Butternut græskar vendt i Olie, salt og timian
Butternut græskar vendt i Olie, salt og timian

Hvordan?

Skræl græskaret med en god kartoffelskræller. Jeg har en gammel sag fra Tupperware og den klarede jobbet fint. Dog kan det være lidt genstridigt at skrælle og alternativt kan græskaret skrælles med en kniv.

Skær græskaret over på langs og fjern kernerne, der sidder i midten. De er nemme at fjerne og har du en have, så er her grundlag for næste års butternut græskar.

Græskaret skæres ud i fine fritter. Det går nemmest, ved at lave fritterne på langs ad græskaret.

Hæld græskar fritterne over i en skål og vend dem med olie, salt og evt. timian eller anden krydderurt.

Læg græskar fritterne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge ved siden af hinanden som på billedet for ikke at blive bløde. Det virker måske lidt omstændigt, men det virker.

Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter alt efter tykkelsen på fritterne. Hold lidt øje med dem undervejs.

Serves varme.

Jeg kunne fint spise dem uden noget som helst til som en hygge snack, men det er også skønt tilbehør.

Butternut fritter klar til ovnen
Butternut fritter klar til ovnen
Butternut fritter
Butternut fritter

I fredags udgav “Teklas køkken” et indlæg med opskrift på glutenfri og vegansk pumpkin pie.

Der er flere lækre opskrifter på bloggen. Bemærk opskrifterne er 100% vegetariske, men ikke alle er veganske.

Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet.

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.