Isvaffel i Bønnerup

Børnevenlig telttur

Mine to yngste drenge på 6 og 8 år ville gerne på telttur i sommerferien og den var jeg med på. Her i indlægget kan du læse om en børnevenlig telttur og måske få lidt inspiration eller et par tips.

Vi tog et smut til Bønnerup i to dage med vores efterhånden ret gamle Mckinley telt. Men teltet indfriede forventningerne ligesom resten af vores tur.

Valget faldt på Albertinelund campingplads, da min veninde lå her med sin campingvogn og vi var så heldige, at vi fik pladsen lige ved siden af hende.

Jeg er ikke en erfaren campist, men alt var nemt. Dagen inden vi tog afsted, satte vi teltet op i haven og gav det en omgang imprægnering. Det fungerede fint på trods af dets lange ophold i garager, under trappen, lofter og udhuse. Og det var nemt at sætte op. Vandtætheden blev afprøvet begge nætter, men der kan ikke en dråbe vand ind til os. Regnen var kunne hyggelig at ligge og lytte til.

Vores fine telt
Vores fine gamle telt, der holdt tæt trods en masse natlig regn

Der pakkes!

Da vi skulle køre i bil, behøvede jeg ikke at tænke på mængden af, hvad vi skulle have med…. – troede jeg! Men det lykkes kun med nød og næppe at få det hele proppet ind min lille Mitsubishi Space Star.

Men hvad var det dog, der fyldte så meget?

  • Gasblus, lille gas Webergrill, service, gryder, ekstra gas, telt, 3 soveposer, 2 selvoppustelige liggeunderlag (der næsten virkede), en del tøj og sko, bord / bænke sæt (virkelig smart – 4 taburetter, der kan klappes sammen og de kan være inden i det sammenklappede bord, mad (så vi ikke skulle handle en masse), strandudstyr (snorkel, net, spande, bælte, skovle, m.m.), spil, tegnesager, højtlæsningsbog, hovedpude (man må godt, når man er over 30, ikke?), Toilet grej herunder solcreme, myggespray, plaster m.m, min bog, kamera, lommelygte og lampe.

Drengenes tøj var pakket i hver deres lille taske, så de bedre selv kunne finde deres ting. Det fungerede godt.

Jow der skal en del med på sådan en Børnevenlig telttur….

Telt med lys
Telt med lys

Nabo og veninde

Det var dejligt, vi fik mulighed for at ligge lige ved siden af min veninde, der er erfaren ud i campinglivet. Hun kunne berolige mig med, at drengene godt selv kunne løbe op på legepladsen. Og man må bare konstatere, at det er rigtig sjovt og hyggeligt at være to om den udendørs madlavning og opvask.

Opvask på camping
Opvask på camping

Mad skal der til!

Som måske bekendt er jeg vegetar og det er mine drenge ikke. Jeg valgte blandt andet derfor at lægge madplan og handle hjemmefra, så vi kunne undgå en tur i supermarkedet. Drengene valgte kødet, da det var dem, der skulle spise det. Desuden var det virkelig skønt, at vi kunne låne lidt køleskabsplads. Jeg må finde en løsning til næste gang, vi skal afsted i telt, hvis ikke vi er så heldige at kunne bruge naboens køleskab.

Det blev til: Hakkebøffer med kartoffelmos og kartoffelsalat den ene dag og kyllingespyd med ris den næste. Nemt på grill.

Vegetar udgaven af telt-mad blev overraskende lækker og utrolig nem at lave.

Vegetar mad tilberedt på grill og ris fra gasblus
Vegetar mad tilberedt på grill og ris fra gasblus
Mere vegetar med fra grill med kartoffelsalat

Bønnerup

Man kan gå til Bønnerup ad en grussti langs stranden. Den tur tog vi og naturen er smuk, smuk, smuk. På Bønnerup havn ligger der nogle steder, der sælger fisk. Det er meget sjovt at kigge ind og se, hvad der ligger i køledisken. Drengene kunne genkende nogle af fiskene. Ved havnen ligger der et ishus og en grillbar og der indtog vi vores frokost. Måske ikke den mest fantastiske kulinariske oplevelse, men det fungerer. Og isene er store!

Is skal der til!

Aften-hygge på stranden

Aftenen blev tilbragt på stranden med alt, hvad man kunne ønske af sådan en aften. Der var lidt lækker snack og et glas rødvin til de voksne. Til børnene havde min veninde og jeg forsøgt at anskaffe en engangsgrill, så der kunne grilles skumfiduser, men den gik ikke! Løsningen var dog nem (eller…. helt sikker kreativ og ihærdig) – min grill kunne lige være i et af de blå net fra Ikea og wupti, så kunne vi holde strand hygge med det hele!

Hygge på stranden

Der blev grillet de obligatoriske skumfiduser med mariekiks om, chips kan man åbenbart også grille, der blev fanget krabber, slået vejrmøller, og sunget en sang. Det var bare hygge!

Grillet skumfidus
Grillet skumfidus hører sig ligesom til på en børnevenlig telttur

Albertinelund camping

Albertinelund campingplads ligger lidt længere ude end selve Bønnerup by, men man kan gå til Bønnerup af en hyggelig grussti, der følger vandet.

På campingpladsen er der vel alt, hvad en børnefamilie kan ønske sig af en campingplads. Der er fint inddørs legerum, de obligatoriske spillemaskiner, pool med rutchebane og område til mindre børn (dog er den ikke opvarmet), flere gode legepladser, trampolin, hoppepude, geder og høns, masser af toiletter og bad, tæt på skov og strand. Men næsten vigtigst – meget venlige og hjælpsomme ansatte og en dejlig stemning.

Et sted jeg varmt kan anbefale – Vi kommer der gerne igen.

Alt i alt var børnevenlig telttur en stor succes og vi er helt sikkert klar til at tage afsted igen til næste sommer.

https://albertinelund.dk

Indlæg om vegetar mad på grill findes lige her.

Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.