Bange for edderkopper?

Bange for edderkopper, så har du ikke mødt Rosa-Lina

Er du bange for edderkopper? Sådan nogle store behårede 8 benene nogen, der tramper hen over gulvet? Det er jeg…. Ret meget. Men mine drenge har heldigvis ikke arvet denne angst for de 8 benene. De er slet ikke bange, men fascineret af edderkopper i alle afskygninger og i særdeleshed af de store fugleedderkopper. Og deres fascination forstår jeg godt og jeg slår ikke edderkopper ihjel, men hjælper dem til nye boligforhold udenfor mine vægge. Men bange, det er jeg.

Den søde fugleedderkop Rosa-Lina

Min mellemste søn havde et stort ønske om at holde en fugleedderkop og endelig lykkes det mig at finde nogen, der kunne hjælpe med at opfylde dette ønske. Det var Jan og Rosa-Lina. Jan er manden, der bor sammen med blandt andet Rosa-Lina og Rosa-Lina er den sejeste og mest venlige fugleedderkop.

Vi fik en grundig instruktion i håndtering af fugleedderkopper og så var mine to drenge på 7 og 10 år ellers klar. De lod Rosa-Lina vandre over deres hænder flere gange og det var tydeligt, at det var glæde og fascination, der fyldte dem og ikke angst.

Jeg var knap så klar og havde sådan set besluttet mig for, at denne oplevelse var for drengene og ikke mig. Mit succes kriterie var, at jeg kunne være i samme rum som en løsgående fugleedderkop. Men jeg tog kampen op mod min edderkoppe angst.

Den søde fugleedderkop Rosa-Lina
Bange for edderkopper? Så mød Rosa-Lina

Jan er vant til at hjælpe mennesker af med deres edderkoppeskræk og måske var det hans rolige tilgang, der gjorde det nemmere for mig at være tæt på Rosa-Lina. Men helt ærlig, en kæmpe fugleedderkop med navnet Rosa-Lina, det er da lidt sødt og hun er fin og blød og ikke nær så skrækindjagende, som dem jeg har set på film og foto. Det lykkes mig at lade fugleedderkoppen gå hen over to fingre og det var en stor og fantastisk oplevelse og en kæmpe sejr. Det var virkelig en overvindelse og klart noget jeg vil anbefale.

Fugleedderkoppen Rosa-Lina
Lidt stram i ansigtet – dyb koncentration og temmelig bange. Men jeg gjorde det – stor sejr!

Nu er jeg spændt på, hvordan jeg har det, næste gang vi får besøg af husedderkoppen Peter, der kommer dansende hen over stuegulvet… Overlader jeg stuen til ham, eller tager jeg ham forsigtigt og introducerer ham for hans nye hjem – haven?

Vil du også møde Rosa-Lina?

Måske har du også et stort ønske om nærkontakt med en fugleedderkop, eller måske har du en stor edderkoppefrygt og mod på at gøre noget ved denne frygt? Hvis det er tilfældet, så kan Rosa-Lina træffes på Vejle messen for krybdyr. Jan er virkelig god til at gøre det til en tryg og god oplevelse, så jeg lover, du er i gode hænder.

Bange for edderkopper?
8 bløde edderkoppefødder

Både drengene og jeg havde en fantastisk dag og vi siger 1000 tak til Jan og Rosa-Lina for en uforglemmelig og skøn oplevelse.

Vil du se mere til Rosa-Lina, så kan du blandt andet møde hende her i et indslag på tv2nord. Rosa-Lina har også sin egen Facebook side.

Vil du læse mere om angst, så kan du læse dette indlæg om angst og livsglæde.

Gå ikke glip af et nyt indlæg: Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.