Smukke æbler

Bagte æbler med fyld

Bagte æbler med fyld af mandler og kanel er bare en lækkerbisken. Det er en rigtig efterårs og vinter spise. De bagte æbler kan bruges som dessert eller til en eftermiddags snack af den søde slags.

De bagte æbler er nemme at lave. Æblerne kan udhules og fyldes før de skal bruges, da de kan holde sig på køl. Så er det bare at sætte dem i ovnen og de kan serves varme og søde lige til dessert tid.

Hvad skal der i?

  • 12 æbler
  • 150 gram smør
  • 150 gram mandler
  • 150 gram rørsukker
  • 2 tsk. kanel

Put smør, mandler, rørsukker og kanel i en minihakker og hak til mandlerne er hakket i stykker, der har en størrelse, så de stadig kan tygges.

Hvordan?

Vælg nogle fine store æbler. Skræl æblerne og fjern kernehuset uden at skære æblet over. Brug eventuelt en almindelig kartoffelskræller til at udhule med. Det kan drille lidt, til man lige får tage på det og det er nemmest med store æbler.

Æble med masser af lækkert fyld
Æble med masser af lækkert fyld

Fyld mandelmassen i hullet i æblerne og put endelig godt med fyld i. Pak hvert æble ind i sølvpapir og sæt dem på en bageplade med bagepapir på, da fyldet kan flyde ud. Bag æblerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. en halv time.

Fyldte æbler pakket ind i sølvpapir og klar til ovnen
Fyldte æbler pakket ind i sølvpapir og klar til ovnen

Æblerne er ret flydende, når de er færdige. Ønsker man mere ‘hold’ på æblerne, kan de laves med skræl på. Skyld da æblerne inden de udhules.

De bagte æbler med fyld servers varme og gerne med vanilje is og flødeskum. Dertil er det oplagt at servere en rygende varm æblegløgg. Se opskriften på æblegløgg lige her.

Denne opskrift har jeg fået af min veninde, der havde inviteret os til æbledag hjemme på hendes ejendom, hvor de har masser af æbletræer. Vi lavede også en skøn frisk presset æblemost og varm, krydret æblegløgg denne dag. Opskriften på æblemost finder du lige her.

God fornøjelse og velbekomme.

Bagt æble med fyld
Bagte æbler med fyld

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.