10 råd til en god og tryg kanotur med børn

Ferie inspiration til enestående forældre

Alenemor og ferie – er du begyndt at tænke på sommerferien? Eller måske påskeferien? Det kan virke en smule overvældende og måske næsten skræmmende at planlægge og at tage på ferie som alenemor med børnene. Men der er hjælp at hente lige her i denne – ferie inspiration til enestående forældre.

Dette indlæg er skrevet som en del af Bloggers by Heart´s ferieserie. I denne serie skiftets bloggerne hos Bloggers by Heart til at skrive et indlæg om ferie.

Start med at finde ud af, hvad jeres familie gerne vil. Hvilken slags ferie vil I gerne holde? Skal det være solferie, naturoplevelser, vilde oplevelser, mad, dyr etc. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan man kan planlægge en familieferie sammen, der tilgodeser alles ønsker uden at sprænge budgettet.

Dejlig kano ferie sammen med en anden alenemor og hendes børn
Dejlig kano ferie sidste år sammen med en anden alenemor

Ferie bekymringer

Hvad er det egentligt følelsen af overvældethed eller de her bekymringer handler om? Når du ved helt præcist, hvad der er svært, så kan der arbejdes på at finde gode løsninger. Min oplevelse er at ferie bekymringerne for enestående forældre kan være mange.

Måske er bekymringerne omkring alt det, der kan gå galt. Både små og store bekymringer kan fylde og slukke modet til en skøn familieferie allerede inden den er startet.

Måske handler det om økonomien – der er ikke råd til den vanlige strandferie i Italien, men mindre kan gøre det…

Hvad nu, hvis I bliver væk i lufthavnen?

Virker det farligt at sove i telt med børn?

Er det en bekymring omkring, at nogen kommer til skade og hvad så?

Hvis hvis hvis…..

Vær konkret overfor dig selv. Hvad er dine bekymringer, der holder dig tilbage i forhold til at tage på ferie med dine børn?

pakæsel
En enkelt mor kan faktisk slæbe en hel del…..

Gode ferie råd – alenemor og ferie

1.

Find en ven eller veninde at tage på ferien med. Lav klare aftaler fra starten af, hvad der forventes i forhold til indsats, betaling, samvær, slik, madlavning etc. Skal det være helt fælles ferie eller følges I bare rundt i eksempelvis lufthavnen? Det kan være med til at sikre en vellykket ferie for alle, når forventningerne er linet op fra starten. At have en anden familie med, giver tryghed og aflastning, men det giver også en masse socialt til både voksne og børn.

Der findes grupper på sociale medier, hvor man kan finde nogen at tage på ferie sammen med.

2.

Øv dig og start i det små.

Vil du gerne sove i shelter alene med dine børn, men tør ikke rigtigt? Så start med noget, der ligner, men som er mere trygt. Det kan være hjemme i haven, på en campingplads i telt, på en stor shelterplads, hvor der helt sikkert er andre.

Eller måske vil du gerne på strandferie sydpå, men det virker lige overvældende nok. Start med en overnatning på hotel eller en uge i sommerhus i Danmark.

3.

Lav en god research, så du er forberedt. Det gælder alt fra køreplaner til overnatning. Især de første gange. På den måde mister du ikke overblikket og kan blive med at kunne træffe gode og rolige beslutninger.

4.

Sænk barren. Så er der overskud til leg og nærvær. Det er bedre at lave 2 dejlige vellykkede ting end 7 halvhjertede, der faktisk ikke er overskud til.

5.

Husk pauser. Det er ikke sikkert børnene kan klare eller har lyst til helt det samme program som en voksen. De har brug for lege pauser, hvor de bare er sig selv og lader op. Det er også en god ide til den voksne – hold en pause og se på glade børn eller læs en bog og nyd din ferie.

5.

Giv plads (både praktisk og mentalt) til ændringer. Med børn kan der nemt opstå en spontan ide om et eller andet, der lige skal undersøges, bades i eller klatres på. Det giver en skøn fornemmelse af frihed at kunne følge den slags indskydelser.

Ændringer kan også skyldes trætte, sultne, indtryksfyldte børn som har brug for at planer ændres.

6.

Energi er vigtigt for det gode humør, så medbring snacks og noget at drikke.

7.

Drop den dårlige samvittighed over, at I ikke kan komme 14 dage til Florida eller Spanien som før hen. Der findes mange måder at holde en uforglemmelig ferie på.

8.

Giv slip og grin. Det er så vigtigt at more sig og bare lege. Det er her de magiske øjeblikke opstår.

Fisketur
Nærvær i naturen – nemt, billigt og dejligt

Og sidst men ikke mindst. Der er noget helt fantastisk over at være så tæt sammen med sine børn som man er på en ferie med en enestående forældre. Det er en helt anden oplevelse og I får lov at se hinanden i andre sammenhænge.

Har du været på ferie alene med dine børn og vil du dele dine erfaringer?

Gå ikke glip af et nyt indlæg: Følg By Schlagelberger på facebook og instagram

Følg Bloggers by Heart instagram

Vil du læse mere om ferie med børn så kig forbi Helles univers.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.