Her er jeg - Alene mir, solo mor, enlig mor, enestående mor...

Alene mor, eller hvad man nu skal kalde det…..

Mine drenge og jeg bor sammen med hinanden det meste af tiden uden drengenes far eller en anden mand. Derfor er jeg vel alene mor. Eller single mor. Eller solo mor. Eller primær forældre. Eller…. Ja, jeg er jo mest bare mor, ligegyldigt om der er en far i hverdagen eller ej.
Men jeg mangler simpelthen det rigtige ord. Ordet der beskriver min rolle korrekt, men også med den rigtige værdi.
Og de nævnte ord er bare ikke helt dækkende for mig.

Alene mor er det, der falder mig først ind, men jeg føler mig langt fra alene. Jeg har jo de vigtigste mennesker i mit liv lige rundt omkring mig det meste af tiden – nemlig mine børn. Derud over har jeg familie og masser af veninder og venner. Jeg er heller ikke alene om at være forældre, for der er også en far, han er der bare ikke samtidig med mig. Så alene det er jeg altså ikke.

Single mor kunne måske bruges i stedet for. Men for mig har ordet single mere noget at gøre med, om jeg har en kæreste eller ej. Og det kunne jo henne jeg fik en kæreste på et tidspunkt og er jeg så stadig single mor?

Enlig mor – Nej, jeg er ikke enlig, for børnene har jo en far, der stadig er deres far, selvom vi ikke bor sammen. Og vi har stadig børn sammen og et fælles forældre ansvar selvom vi ikke deler adresse.

Hvad så med solo mor? Jow det er faktisk bedre. Men stadig væk, så er jeg bare ikke helt solo, for jeg har et fantastisk netværk omkring mig og mine børn og desuden er det mit indtryk, at betegnelsen solo mor er blevet betegnende for kvinder, der ikke har en far til deres børn.

Hvad så med primær forælder? Det er et godt bud. Men det har en snert af jura. Ordet bruges ofte i sammenhæng med familierets huset, paragraffer og den slags.

Hverdags mor, mor det meste af tiden, deltids mor, mor uden far, dele mor…..

Enestående mor er nok mit bedste bud. Et ord med dobbeltbetydning. Der er en dejlig positiv og anerkendende klang i ordet.

Mokka og jeg
Her er jeg – Alene mor, solo mor, enlig mor, enestående mor…

Det rette ord

Jeg mangler simpelthen det rette ord til at beskrive min rolle eller min plads i familien. Og jeg vil bare gerne have et positivt ladet ord. Min rolle som en mor, der som alle andre mødre elsker sine børn og tager sig af dem i hverdagen, leger med dem, putter dem, trøster dem og alt det vi forældre nu gør, hver eneste dag, hvad enten vi er to eller en eller tre.

Og det samme gælder sådan set, når jeg skal beskrive min familie og mine børn. Dele børn – børn kan ikke deles de er altid hele børn, hvad enten vi er sammen med dem eller ej. Skilsmissebørn / familie – vi var ikke gift, må man så bruge det ord? Desuden er det en handling, der ligger i fortiden og ikke noget jeg føler betegner min familie i dag. Splittet – ja vi er en splittet familie, men vi er så meget mere end det.

Grillet skumfidus
Dele barn? Nej, dejligt barn!

Har du et godt ord eller flere, der dækker en mor og en ret tilfreds familie, hvor faren ikke bor i samme hus som moren, så smid endelig dit bud i kommentar feltet.

Vil du læse mere om at være alene, single, solo enestående mor så kunne dette indlæg om “fri weekend”, måske være noget for dig.

Du kan følge Byschlagelberger på Facebook, Instagram og Pinterest

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.