Halloween muffin med edderkop

10 hurtige og nemme halloween ideer – mest for børn

Lige om lidt er det halloween og måske er du så heldig, at du skal holde halloweenfest. Her er 10 hurtige og nemme ideer til en helt forskrækkelig og ganske uhyggelig aften. Ideerne er mest tænkt til børn, men mon ikke også et par af ideerne kan bruges til de voksne hekse og trolde.

Mumien fra den hjemsøgte pyramide

Tja, det er så en mumie af et gammelt lagen eller stout stof.

Er der masser af tid og lyst, så er det bare i gang med te farvning og syning. Men ellers kan et gammel lagen rives i strimler og snos og bindes rundt om kroppen og hovedet. Helt sort tøj inden under fungerer godt. Ansigtet kan males med sølv, grå og brun ansigts farve og alternativt kan almindelig make-up bruges.

Hvis lagnet er vævet, kan det rykkes i strimler helt uden at bruge en saks.

Ninja mumie
Ninja mumie

Pizza med uhygge

Skal det være nemt og hurtigt er pizza af købe dej bestemt en god løsning. Dejen skal bare lægges på en bageplade og pyntes med lidt tomatsovs, oste spøgelser, øjne eller edderkopper af oliven.

Halloween pizza med øjne
Pizza med øjne af pepperoni, jalapenos, sorte oliven og mandel

Mumie pølser

Altså mumier, der er lavet af butterdej og kylling eller brunch pølser.

Skær strimler af til pas blød butterdej (købt færdig til nem og hurtig halloween) på ca. 1 cm og rul pølserne ind i strimlerne. Lav en lille åbning til mumiens øjne. Øjne kan laves af små ketchup dutter, når mumierne er bagt. De skal være i ovnen ca. 12 minutter ved 180 grader, til dejen er lysebrun.

Pølse mumier til halloween
Pølse mumier

Søde edderkopper

Muffins med Oreo edderkopper er rigtig fine og heldigvis er de hurtige og nemme at lave.

  • Muffins
  • Glasur
  • Oreo
  • Lakrids snørebånd
  • Øjne
Oreo edderkoppe kager
Oreo edderkoppe kager

Klip først snørebåndene i passende edderkoppeben længde. Læg et lag glasur på kagerne, sæt edderkoppebenene i glasuren og sæt en oreo oven på det hele. Øjne kan laves af glasur, eller de kan købes færdige. Jeg fandt disse lyserøde øjne, der faktisk er ruby knapper og beregnet til overtræks chokolade.

I en snæver vending kan kagerne købes og blot pyntes.

Blodige eller mugne popcorn

Blodige eller mugne popcorn i plastic handske er virkelig nemt at lave.

Hæld popcorn over i en skål og dryp rød eller grøn frugtfarve udover. Hæld popcornene i en gennemsigtig plastichandske og luk med en snor.

Mugne halloween popcorn
Mugne popcorn

Mumie flasker

Børnene kan sagtens selv lave disse søde mumie flasker som kan pynte på halloweenbordet. Her er der brugt 1/2 liters sodavand.

Man skal bruge:

  • Flasker
  • Stofstrimler
  • Plastic øjne
  • Evt. Dobbeltklæbende tape

Sæt dobbeltklæbende tape på en flaske fra top til bund uden overlap og vikkel derefter stofstrimler omkring flasken. Husk at lave plads til at mumien kan kigge ud. Slut af med plastic øjne.

Mumie flaske
Mumie flaske uden hul til øjne, men så er det da godt, mumier bare kan have deres øjne på deres bandager.

Mine drenge fulgte måske ikke helt min ide om, hvordan mumie flasker skal se ud…. Men de hyggede sig, mens de lavede dem.

Blodigt gerningssted

Blodigt badeværelse som børnene kan være med til at lave med finger maling, billige håndklæder og badeforhæng fra Jysk eller Ikea.

Blodig håndklæde til halloween
Blodig håndklæde til halloween

Bare i med begge hænder og smør så ellers blod (rød finger maling) ud på håndklæde, forhæng og spejlet. Det gør sig ekstra godt, hvis man kan se nogle håndaftryk. Det er klart nemmest at lave bruseforhænget, når det er hængt op. Skal det være ekstra uhyggeligt, kan man skrive et eller andet med blod på spejlet….. uhhhhh

Græskarhoveder på håndværker måden

Det er vildt hyggeligt at skære græskar. Og i år indgik der en boremaskine og derfor oplevede jeg en kraftig øget interesse for projektet.

Man kan lave de fineste mønstre med en boremaskine, hvor der bliver et smukt lysudfald fra. Man kan også bare lege rigtig meget med en boremaskine og et græskar – det giver et sjovt og kreativt resultat.

Håndværker græskar
Håndværker græskar

Et lille ekstra tips: I år stod vi udenfor, hvilket gjorde oprydningen så meget nemmere. Der var tændt bål og hyggelig stemning.

Halloween skattejagt

En skattejagt kan være lidt af et udstyrsstykke, kræve en del forberedelse samt hjælpere. Men det er bare så sjovt og sejt at være på skattejagt i mørke. Det kan dog gøres ret enkelt og nemt med et refleksløb – eller lygter.

Hæng lygter og / eller reflekser op på ruten og sæt nogle ting som børnene skal samle ved hver post. Det børnene skal samle, kan være bogstaver (der danner et kodeord), nøgler eller ingredienser til en trylle eliksir. Det er hyggeligt at følges ad alle sammen, men trænger de store til lidt ekstra uhygge, kan de sagtens klare det selv.

Eliksir ingredienser
Eliksir ingredienser til halloweenskattejagt

Det er klart den nemmeste skattejagt, jeg har lavet og den var virkelig vellykket.

Gem

Gem alt det der kan gemmes til næste år og gå på halloween tilbudsjagt allerede nu. Så bliver det også nemt og hurtigt næste år.

Rigtig hyggelig og uhyggelig halloween til dig og din familie

Der er meget mere halloween på bloggen. Bare kik med her og bliv inspireret til halloween snack, kage, sjov børnehalloween eller en (u)hyggelig fest for de voksne.

By Schlagelberger er både på facebook og instagram og du er meget velkommen til at følge med.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.